Twijfels over inzetbaarheid Vlaar: 'Ziet er niet goed uit'

Reacties

De terugkeer van Ron Vlaar in Oranje heeft slechts 24 minuten geduurd. De verdediger moest zich al snel laten vervangen met een kuitblessure. Volgens bondscoach Guus Hiddink ziet het er niet goed uit met het oog op zondag.

Twijfels over inzetbaarheid Vlaar: 'Ziet er niet goed uit'

Gevraagd naar het uitvallen van Vlaar antwoordde Hiddink tegenover SBS: 'Dat ziet er niet best uit. Hij heeft wederom een kuitblessure, maar wel op een andere plek dan voorheen.' Daarmee verwees de bondscoach naar de eerdere kwetsuur van Ron Beton, die zelfs naar het ziekenhuis werd gebracht.

Na het WK in Brazilië, waar Vlaar een uitstekende indruk maakte, raakte hij op 31 augustus tijdens een competitieduel van zijn club Aston Villa namelijk ook al geblesseerd aan zijn kuit. Hij miste daardoor de eerste vier interlands van de tweede ambtstermijn van Guus Hiddink. Zeven weken na het oplopen van die kuitblessure keerde hij in het duel met Everton terug.

Op zoek naar defensieve stabiliteit besloot Hiddink hem direct op te nemen in de selectie voor het oefenduel met Mexico en de EK-kwalificatiewedstrijd van komende zondag, thuis tegen Letland. Tegen Mexico kreeg hij meteen een basisplaats. Het vroeg uitvallen van Vlaar (hij werd vervangen door Stefan de Vrij) betekent echter een nieuwe tegenvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.