Villa neemt enorm risico met zelfverzekerde 'skipper' Vlaar

Reacties

Ondanks dat Ron Vlaar over een aflopend contract beschikt, is Aston Villa niet van plan zijn gewilde aanvoerder deze winter al te verkopen. Vlaar is er op zijn beurt zeker van dat zijn club zich gaat herstellen van de dramatische reeks.

Villa neemt enorm risico met zelfverzekerde 'skipper' Vlaar

Voorzitter Randy Lerner reageert in Engelse media op de geruchten dat Vlaar en Engels international Fabian Delph op de verlanglijst van verschillende grote clubs staan. Zo zouden Manchester United en Arsenal de situatie van Vlaar, die momenteel een nieuwe aanbieding van Villa in beraad heeft, nauwlettend in de gaten houden.

De club neemt zodoende een groot risico. Wanneer Vlaar – die voor de duels met Mexico en Letland weer bij de Oranje-selectie zit – besluit zijn contract niet te verlengen, kan hij in de zomer transfervrij de deur uitlopen. De situatie van Aston Villa, dat met een zestiende plaats in de Premier League tegen degradatie vecht, helpt in dat opzicht ook niet echt mee. Bovendien is de club met zes opeenvolgende competitienederlagen bezig aan de slechtste reeks sinds 1963.

In aanloop naar de uitwedstrijd bij West Ham United van zaterdagmiddag probeert Vlaar de supporters gerust te stellen. 'Alle spelers zijn zich ervan bewust dat we nu heel snel beter moeten gaan voetballen en punten moeten gaan pakken', laat hij optekenen. De fans die hij daarmee aanspreekt, zijn evenwel bang dat Vlaar het niet ziet zitten om opnieuw een jaar tegen degradatie te knokken.

Zo ver wil Vlaar nog niet vooruit kijken. 'Het is nog behoorlijk vroeg in het seizoen. Maar het laatste wat we willen is wéér een hele winter over onze schouders naar de staart van de Premier League kijken', geeft hij wel toe. 'We hebben in het begin van het seizoen laten zien wat we kunnen. Het is hoog tijd dat we dat niveau , waarmee we in de eerste vier duels tien van de te behalen twaalf punten pakten, terugvinden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.