Dramatische reeks Aston Villa krijgt vervolg tegen Spurs

Reacties

Aston Villa leek zondagmiddag in eigen huis hard op weg een einde te maken aan een dramatische reeks, maar Tottenham Hotspur zette het duel in Birmingham in de slotfase volledig op z'n kop (1-2). Zo verloor Villa voor de zesde keer op rij (!) en was het slechts een schrale troost dat er voor het eerst in zes competitiewedstrijden weer eens werd gescoord.

Dramatische reeks Aston Villa krijgt vervolg tegen Spurs

In de vorige vijf duels verloor de ploeg van aanvoerder Ron Vlaar keer op keer en werd er óók niet gescoord. Het laatste Villa-doelpunt dateerde van 31 augustus, toen er met 2-1 van Hull City werd gewonnen. Na ruim een kwartier maakte Andreas Weimann een einde aan de doelpuntendroogte van Villa, die toevalligerwijs samenviel met de contractverlenging van manager Paul Lambert. De Oostenrijker gleed met buitenkant rechts binnen.

Dat Tottenham in de slotfase alsnog een zege kon afdwingen, was mede te danken aan de Belg Christian Benteke. Hij dupeerde Villa door na 65 minuten tegen een directe rode kaart aan te lopen. De spits werd weggestuurd door scheidsrechter Neil Swarbrick vanwege een akkefietje met Ryan Mason. De aanvaller legde zijn hand in het gezicht van de middenvelder en moest inrukken omdat de arbiter dat als een slaande beweging beoordeelde.

Met tien man bezweek de defensie, onder leiding van aanvoerder Vlaar, de enige Nederlander bij de thuisploeg, alsnog volledig. Bij een corner van Erik Lamela dook Nacer Chadli in de rug van Vlaar (niet zijn directe tegenstander op dat moment) op en volleerde de voormalige aanvaller van AGOVV en FC Twente koeltjes raak. Bij een slotoffensief werd Tottenham zes minuten later beloond. Een vrije trap van Harry Kane werd door Nathan Baker met zijn hoofd van richting veranderd en verdween in het doel.

Door de zure nederlaag is Aston Villa dus al zes competitieduels op rij puntloos en zal de druk op Lambert ondanks zijn recente contractverlenging alleen maar toenemen. Villa bungelt onderaan de middenmoot en Tottenham, waar Michel Vorm op de bank zat en oud-Ajacieden Christian Eriksen en Jan Vertonghen ook in de basis begonnen, heeft juist de aansluiting met de subtop gevonden na een slechte start van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.