Celtic bekert verder dankzij trefzekere Van Dijk en Guidetti

Reacties

Virgil van Dijk en John Guidetti hebben Celtic naar de vijfde ronde van het toernooi om de Schotse FA Cup geschoten. Het duel op bezoek bij Heart of Midlothian werd uiteindelijk met 4-0 gewonnen.

Celtic bekert verder dankzij trefzekere Van Dijk en Guidetti

Namens de Schotse topclub was Van Dijk twee keer trefzeker tegen het tiental van Heart of Midlothian, al had de Nederlander ook een grote kans op de hattrick. Van Dijk opende na een half uur de score uit de hoekschop, met een intikker terwijl hij na een uur de eindstand bepaalde met een rake kopbal: 0-4.

In de slotfase schoot Van Dijk van dichtbij huizenhoog over, waardoor een derde treffer uitbleef. Behalve Van Dijk was ook John Guidetti trefzeker. De voormalige aanvaller van Feyenoord en Manchester City tekende vanaf elf meter aan voor 0-2, terwijl Anthony Stokes de 0-3 voor zijn rekening nam.

Celtic plaatste zich vrij eenvoudig voor de volgende ronde, al was de rode van Morgaro Gomis daar ook debet aan. De aanvoerder van Heart of Midlothian mocht na zeven minuten inrukken na een grove tackle op Celtic-captain Scott Brown.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.