De Sutter verlicht druk op Preud'homme bij Club Brugge

Club Brugge heeft zondagavond onder leiding van trainer Michel Preud'homme weer gewonnen na drie opeenvolgende nederlagen. Thuis tegen SC Lokeren was een doelpunt van centrumspits Tom De Sutter voldoende voor een minimale zege: 1-0.

De Sutter verlicht druk op Preud'homme bij Club Brugge

Medio september zette Club Brugge trainer Juan Carlos Garrido aan de kant. Niet de resultaten maar het tegenvallende spel was de reden voor het ontslag van de Spanjaard. Bovendien kon de clubleiding de verlokking om Preud'homme naar Brugge te halen niet weerstaan.

De voormalige FC Twente-coach werd op 20 september na Adrie Koster, Christoph Daum, Georges Leekens en Garrido de vijfde coach in twee jaar tijd, maar moest na drie opeenvolgende nederlagen tegen KV Kortrijk (1-4), RC Genk (0-2) en stadgenoot Cercle (0-2) ook gaan vrezen voor zijn positie bij de immer onrustige topclub.

Zaterdag bestormden supporters nog het veld tijdens een besloten training uit onvrede over de recente prestaties, de matige inzet van de spelersgroep en het beleid van het clubbestuur.

De afgelopen zomer van titelconcurrent Anderlecht overgenomen De Sutter voorkwam echter dat de voormalige doelman van de Belgische nationale ploeg zondag in het Jan Breydel Stadion opnieuw verloor. Desondanks staat Club Brugge na veertien duels vierde, tegenover de tweede plaats die het bezette ten tijde van het vertrek van Garrido.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen