De Jong op zijn plek in Newcastle: 'Ik wil hier blijven'

Reacties

Hoewel Luuk de Jong zijn eerste twee wedstrijden als speler van Newcastle United verloor, heeft de 23-jarige spits het meteen al naar zijn zin nu hij is verlost van zijn bijrol bij bij Borussia Mönchengladbach. Manager Alan Pardew was ondanks het 3-0 verlies tegen Chelsea lovend over zijn aanwinst.

De Jong op zijn plek in Newcastle: 'Ik wil hier blijven'

Dat De Jong ondanks het verlies tegen Chelsea en eerder Sunderland (eveneens 3-0) tevreden terugkijkt op zijn eerste weken op St. James' Park is niet geheel verwonderlijk. Zaterdag stond hij op Stamford Bridge voor het eerst dit seizoen in de basis. Zelf zegt hij in gesprek met Sky Sports een langer verblijf in het noorden van Engeland daarom wel te zien zitten.

'Ik speel hier op huurbasis met de bedoeling langer te blijven. Ik hoop daarom echt dat mijn optie tot koop wordt gelicht. Newcastle is een erg grote en fijne club. Ik ben blij dat ik hier naartoe ben verhuisd, ook al was de start moeilijk. Zeker de nederlaag in de derby tegen Sunderland kwam hard aan. Die wedstrijd mochten we eigenlijk niet verliezen.'

Belangrijk
Hoewel De Jong (op de foto in duel met David Luiz) nog niet heeft gescoord in de anderhalve wedstrijd die hij voor The Magpies heeft gespeeld, was Pardew lovend na afloop van het verlies bij Chelsea. 'Met de manier waarop hij zich manifesteerde gaat hij de laatste dertien wedstrijden van het seizoen nog erg belangrijk voor ons worden', aldus de Engelse oefenmeester.

Newcastle lijkt door de twee opeenvolgende nederlagen uitgeschakeld in de strijd om Europees voetbal. De achterstand op nummer vijf Tottenham Hotspur bedraagt momenteel tien punten, terwijl Everton (zesde) acht punten meer heeft. Alleen als beide bekerwinnaars een club uit de topvijf worden lijkt een Europa League-ticket nog reëel voor de huidige nummer acht.

Voor De Jong staat er in het restant van het Premier League-seizoen echter nog genoeg op het spel. Hij wil zich bewijzen als een echte aanwinst voor Newcastle, zodat hij niet hoeft terug te keren naar Borussia Mönchengladbach. 'Ik wil belangrijk zijn voor het team met goals en assists. En natuurlijk door hard te werken. Ik voel me hier echt heel goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.