Pardew ziet potentiële publiekslieveling in De Jong

Reacties

Alan Pardew kijkt reikhalzend uit naar de komst van Luuk de Jong. De manager van Newcastle United ziet in de 23-jarige aanvaller een ideale versterking voor de huidige nummer acht van de Engelse Premier League, waar ook Tim Krul en Vurnon Anita onder contract staan.

Pardew ziet potentiële publiekslieveling in De Jong

Newcastle zat in de zomer van 2012 ook al achter De Jong aan. Toen koos de zevenvoudig Oranje-international echter nog voor Borussia Mönchengladbach, dat een recordbedrag van vijftien miljoen euro aan FC Twente betaalde. Met 59 treffers in drie seizoenen was De Jong bij de Tukkers uitgegroeid tot een begeerde doelpuntenmaker.

'In Nederland had hij een fantastische periode, toen wilden we hem ook al graag hebben', lichtte Pardew dinsdagavond de ontwikkelingen toe na afloop van het 0-0 gelijkspel op bezoek bij Norwich City. 'Toen ging hij naar Duitsland. Om een of andere reden heeft dat niet goed uitgepakt voor hem. Wij zijn wel bereid hem een kans te geven.'

Omdat De Jong onder trainer Lucien Favre alleen als invaller wordt gebruikt bij de Duitse Bundesliga-club, hoopt Newcastle van die situatie te profiteren. Dinsdag arriveerde de in Zwitserland geboren spits al in Noord-Engeland om de medische keuring te ondergaan. The Magpies willen De Jong huren, met een optie tot koop.

'Het idee van zijn komst is om te kijken of hij goed genoeg is om hier een contract te verdienen. Hij heeft zijn kwaliteiten in ieder geval mee', ging Pardew verder. 'Hij is een grote spits, een aanspeelpunt met een goede techniek. Hij is het type speler waar onze fans van houden. Hopelijk is er hard gewerkt aan zijn komst en kunnen we snel goed nieuws brengen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.