Luuk de Jong op weg naar Newcastle voor medische keuring

Reacties

De toekomst van Luuk de Jong lijkt bij Newcastle United te liggen. Borussia Mönchengladbach laat weten dat de spits op weg is naar Noord-Engeland, waar hij dinsdag nog een medische keuring zal ondergaan.

Luuk de Jong op weg naar Newcastle voor medische keuring

Via het Twitter-account laat Gladbach weten dat De Jong de training overslaat, omdat hij is afgereisd naar Newcastle. De 23-jarige aanvaller werd al geruime tijd in verband gebracht met een vertrek naar The Magpies, die deze week afscheid nemen van Yohan Cabaye. Met Paris Saint-Germain is een pricipe-akkoord bereikt over het vertrek van de middenvelder.

Daardoor heeft Newcastle genoeg financiële ruimte voor de komst van De Jong, die in Mönchengladbach op een dood spoor was beland. De duurste aankoop in de clubhistorie, in de zomer van 2012 kwam hij voor liefst vijftien miljoen euro over van FC Twente, komt dit seizoen niet voor in de plannen van trainer Lucien Favre.

In de voorbije jaargang kwam De Jong nog tot 23 competitieduels, waarvan zestien keer in de basis, maar sinds afgelopen zomer moest hij het alleen maar doen met invalbeurten. Dertien keer kwam hij als wisselspeler in het veld, waarvan niet één keer voor de zeventigste minuut. Scoren deed hij dit seizoen nog niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.