De Jong baalt van verlies derby: 'Een verschrikkelijk debuut'

Hoewel Luuk de Jong een allesbehalve fijne middag kende met Newcastle United is hij blij met zijn debuut voor The Magpies. Natuurlijk baalde hij wel van de afgetekende nederlaag tegen Sunderland in de Tyne-Wear-derby: 0-3.

De Jong, die overkwam van Borussia Mönchengladbach, mocht in de tweede helft bij een 0-2 achterstand invallen. Hij kon niet meer voor spanning zorgen, maar deed wel ritme op. In Duitsland had hij dit seizoen pas 85 minuten in de benen, in Engeland nu al 45.

'Dit is natuurlijk niet het begin waarop ik had gehoopt. Juist deze wedstrijd wilde ik winnen', vertelt de spits op de clubwebsite. 'Mij was al verteld hoe groot deze derby is en hoe belangrijk deze ene wedstrijd voor de fans is. Nu heb ik het met eigen ogen gezien. Daarom zijn we nu allemaal teleurgesteld. Wat dat betreft was het een verschrikkelijk debuut.'

De Jong baalde dat hij zijn kleine kansjes niet in een goal kon omzetten. 'Het afronden moet beter. Daar ben ik niet tevreden over. Maar over het algemeen ging het wel aardig. Ik blijf vanaf nu hard werken en hoop dat de goals dan vanzelf komen. Wij moeten ons nu richten op het duel met Chelsea', kijkt de aanvaller alvast naar de volgende wedstrijd. Met Newcastle bezet De Jong de achtste stek in de Premier League.