Cabaye krijgt zijn zin met droomtransfer naar PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zijn gewenste winterse topaankoop binnen. Yohan Cabaye maakt voor een transfersom van twintig miljoen euro, dat bedrag kan nog oplopen naar 23 miljoen, de overstap vanaf Newcastle United.

Cabaye krijgt zijn zin met droomtransfer naar PSG

'Het ambitieuze project van PSG heeft mij overtuigd', vertelde Cabaye in een kort statement op de clubwebsite van zijn nieuwe club. 'Ik kan niet wachten om me bij dit geweldige team te voegen en een steentje bij te dragen aan het verwezenlijken van de doelstellingen in Frankrijk en Europa.'

Cabaye tekende kort voor zijn presentatie (om 18.30 uur is er een presentatie) woensdagavond, na het doorstaan van de medische keuring, een contract tot medio 2017. Daarmee komt een einde aan een langdurende soap rondom zijn toekomst. Sinds afgelopen zomer gonsde het van de geruchten rond de spelverdeler, die in augustus zelfs korte tijd weigerde te spelen voor Newcastle nadat die club een bod van Arsenal afwees.

Ook met PSG leek Newcastle er niet uit te komen, want een eerste bod ter hoogte van zeventien miljoen euro werd door The Magpies resoluut verworpen. Kort daarna kwam de Franse topclub met een sterk verbeterde bieding, waarna Newcastle alsnog overstag ging. Zo bevestigde de Premier League-club.

De 28-jarige Cabaye groeide na zijn transfer van Lille naar Newcastle medio 2011 uit tot een van de beste centrale middenvelders van de Premier League. In 79 wedstrijden voor de club uit het Noord-Oosten van Engeland maakte hij zeventien doelpunten.

Newcastle verwacht op korte termijn de opvolger van Cabaye te kunnen presenteren in de persoon van zijn landgenoot Clement Grenier (23) van Olympique Lyon. Daarnaast zal Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach) zich bij de selectie van Newcastle gaan voegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.