De Jong nadert rentree: 'Siem was fantastisch'

Reacties

De terugkeer van Siem de Jong in het eerste elftal van Newcastle United is weer een stap dichterbij. De aanvallende middenvelder speelde dit keer 72 minuten mee met de beloften en was tegen het tweede team van Aston Villa (2-1 zege) belangrijk met een assist.

De Jong nadert rentree: 'Siem was fantastisch'

Peter Beardsley, de coach van het tweede elftal van The Magpies, was in ieder geval zeer te spreken over De Jong. 'Siem speelde fantastisch', aldus Beardsley. 'Hij is een topspeler, ik ben een grote fan van hem. Siem wilde eigenlijk niet gewisseld worden, maar ik wilde geen enkel risico nemen met hem.'

De Jong speelde vorige week woensdag al een helft mee met de beloften tegen Derby County. Het duel op Villa Park was de volgende stap op weg naar het einde aan een lijdensweg. De voormalige captain van Ajax heeft in zijn eerste seizoen bij Newcastle United de nodige blessures gekend, waarvan de laatste een ingeklapte long was. Inmiddels heeft hij in totaal 37 wedstrijden van The Magpies moeten missen door fysieke ongemakken.

Mogelijk doet coach John Carver zaterdag al een beroep op De Jong. Newcastle United neemt het dan in eigen huis op tegen Swansea City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.