De Jong na rentree: 'Ik ben er bijna'

Reacties

Zijn rentree met de beloftes van Newcastle United bleef woensdag beperkt tot 45 minuten. Siem de Jong tast nog in het duister of dat de voorbode is van een plaats op de bank bij de hoofdmacht.

De Jong na rentree: 'Ik ben er bijna'

'Ik ben er bijna', zei De Jong na de rentree tijdens de 2-0 nederlaag tegen de beloftes van Derby County. Het waren zijn eerste minuten op St. James' Park sinds zijn optreden tegen Crystal Palace (3-3) in augustus.

Zoals vooraf afgesproken bleef zijn comeback na acht maanden beperkt tot 45 minuten. 'Ik weet niet of ik zondag op de bank zit. Daar hebben we nog niet over gesproken', wilde De Jong niet vooruit lopen of hij tegen Tottenham Hotspur ook speeltijd krijgt in de Premier League.

De terugkeer binnen de lijnen met de beloftes van Newcastle United was de volgende stap op weg naar het einde aan een lijdensweg. De aanvaller heeft in zijn eerste seizoen bij Newcastle United de nodige blessures gekend, waarvan de laatste een ingeklapte long was. Inmiddels heeft hij in totaal 36 wedstrijden van The Magpies moeten missen door fysieke ongemakken.

Manager John Carver wil De Jong niet opjagen, zo vertelde hij in de aanloop naar de rentree. 'Ik zal hem spreken als hij er goed doorheen komt. We kijken het 48 uur aan om te zien of hij zondag op de bank kan zitten. Maar ik ga hem niet onder druk zetten. Ik vertrouw hem en zal wachten tot de speler zelf aangeeft dat hij er klaar voor is. Als dat het geval is, is dat fantastisch. Zo niet, dan een weekje later.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.