Janmaat in beeld als captain van Newcastle United

Reacties

Daryl Janmaat is na dit seizoen mogelijk de nieuwe aanvoerder van Newcastle United. De rechtsback ontwikkelt zich ijzersterk en heeft volgens manager John Carver alles in zich wat een echte leider moet hebben.

Janmaat in beeld als captain van Newcastle United

Carver speelt met de gedachte om de huidige captain Fabio Coloccini de aanvoerdersband af te nemen en heeft enkele kandidaten op het oog als opvolger, onder wie Janmaat. Dat bevestigt de vijftigjarige manager van The Magpies.

'Hij heeft karakter, kracht en ligt goed in de kleedkamer. Wat je hem ook vraagt, hij voert het uit. Een voorbeeld voor het team. Zo moet een echte leider zijn', zegt Carver over Janmaat tegenover ITV. En dat terwijl de Nederlander pas 35 officiële wedstrijden namens Newcastle United heeft afgewerkt.

In dat kader was de benoeming van landgenoot Siem de Jong, die in de zomer van 2014 overkwam van Ajax, des te opvallender. Zonder ook maar één officiële wedstrijd achter zijn naam benoemde de inmiddels vertrokken manager Alan Pardew de nieuweling tot reserveaanvoerder achter Coloccini.

Maar ook de naam van Tim Krul is regelmatig in verband gebracht als mogelijke captain. Eerder dit seizoen zocht Carver naar een geschikte leider bij afwezigheid van de drie aanvoerders Coloccini, De Jong en Cheick Tioté, maar koos hij uiteindelijk voor Moussa Sissoko. Bij The Magpies is de reservedoelman van Oranje bezig aan zijn vierde seizoen als nummer 1. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.