De Graafschap sluit rampweek af met overtuigende zege

Buiten de lijnen rommelt het flink bij De Graafschap. Deze week werd bekend dat de ploeg uit de Achterhoek in grote financiële problemen zit en dat het voortbestaan van de club bedreigd wordt. Zaterdag schoot de ploeg van trainer Pieter Huistra een deel van die frustratie van zich af tegen FC Oss: 6-1.

De Graafschap sluit rampweek af met overtuigende zege

De Graafschap trof in hekkensluiter FC Oss de ideale opponent om de dramatische week tegen af te sluiten. De Superboeren hadden via Jordan Garcia Calvete en Milan Massop al kansen op de openingstreffer gehad, voordat Tim Vincken er na een kwartier 1-0 van maakte.

Nadat FC Oss goed was weggekomen (een handsbal in de zestien van Luuk Hultermans werd niet gezien) maakte Anco Jansen er na 25 minuten alsnog 2-0 van. Het was de eerste seizoenstreffer voor de man die in de zomer nog leek te gaan vertrekken. Op slag van rust kopte Piotr Parzyszek de derde Doetinchemse treffer binnen.

Na de pauze ging De Graafschap vrolijk verder met het vernederen van de Ossenaren. Parzyszek kroonde zichzelf van twintig meter eerst tot de enige topscorer van de Jupiler League met twaalf treffers (hij passeerde Volendam-spits Robert Mühren), waarna Jansen voor een wel heel opmerkelijk moment zorgde.

Hij zette op schitterende wijze zijn handtekening onder de 5-0 waarna hij tijdens het vieren van die goal zijn shirt uittrok. Kort daarvoor had hij echter al geel gehad wegens commentaar op de leiding waardoor hij dus in mocht rukken. FC Oss-aanvoerder Marcel van der Sloot redde vanaf de penaltystip nog de eer van Oss, maar de Doetinchemmers scoorden via Soufian Echcharaf nog de 6-1.

Door de ruime overwinning stijgt De Graafschap, ondanks de problemen, naar de derde plaats in de Jupiler League. De achterstand op koploper FC Dordrecht bedraagt vier punten. FC Oss heeft de rode lantaarn nu wat steviger in handen, het gat met nummer negentien Almere City FC is vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen