Sparta bedreigt FC Dordrecht door zege op De Graafschap

Sparta Rotterdam heeft zaterdagmiddag in de Jupiler League de aanval ingezet op koploper FC Dordrecht. De ploeg van trainer Adri Bogers was in eigen huis te sterk voor De Graafschap. In Rotterdam werd het 3-0.

Waar Pieter Langendijk en clubtopscorer Johan Voskamp (links op de foto met Langendijk) voor rust de marge op twee hadden gezet, bepaalde Voskamp ver in de tweede helft de eindstand met zijn tweede treffer van de middag.

Met name de eerste goal van Voskamp was fraai te noemen. Met een bekeken schot vanaf de rand van het zestienmetergebied verschalkte de 28-jarige spits op subtiele wijze De Graafschap-doelman Jasper Heusinkveld. Daarmee zetten de Rotterdammers de sterke reeks voort tegen De Superboeren.

In de voorgaande wedstrijden werden Fortuna Sittard en Telstar ook met 3-0 opzij gezet. De ploeg van trainer Pieter Huistra incasseerde nu dezelfde cijfers. Door de overwinning bezet Sparta de tweede plaats met twee punten achterstand op koploper FC Dordrecht.