FC Dordrecht maakt geen fout, derby loopt uit de hand

FC Dordrecht blijft aan kop van de Jupiler League dankzij een spectaculaire thuiszege op Telstar. Ook FC Eindhoven won, terwijl in de Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en MVV Maastricht liefst drie rode kaarten vielen.

FC Dordrecht - Telstar 4-3
Het dit seizoen uitstekend presterende FC Dordrecht kende ook thuis tegen Telstar een goede start van de wedstrijd, want al na acht minuten zette Paul Gladon de ploeg van Harry van den Ham op voorsprong. Diangi Matusiwa zorgde voor de gelijke stand bij rust, maar in de 79ste minuut leek het duel beslist in het voordeel van de thuisclub.

Mede dankzij twee doelpunten van Giovanni Korte leidde Dordrecht op dat moment met 4-1. Telstar bracht via Shabir Isoufi en Daryl van Mieghem de spanning echter nog terug, maar de bezoekers kwamen een treffer tekort om nog een punt over te houden aan de wedstrijd.

FC Eindhoven - FC Den Bosch 3-2
FC Eindhoven had voorafgaand aan de elfde speelronde maar drie punten minder dan koploper FC Dordrecht en deed goede zaken door FC Den Bosch met 3-2 te verslaan. De bezoekers kwamen in het Jan Louwers Stadion op voorsprong in de 41ste minuut, maar nog voor rust zorgde Anthony van den Hurk voor de gelijkmaker. In de tweede helft zorgden Nayib Lagouireh en opnieuw Van den Hurk voor de drie punten, aangezien Erik Quekel daar nog iets tegenover kon stellen.

FC Volendam - FC Oss 3-1
Hekkensluiter FC Oss ging op bezoek bij FC Volendam en zag Soufiane Laghmouchi uitblinken aan de kant van de thuisclub. De aanvaller scoorde vlak voor en vlak na rust, waarna Guyon Philips in de 72ste minuut voor een spannende slotfase leek te zorgen. Vier minuten later bepaalde Damien Menzo - maandag ook al trefzeker tegen Jong Ajax - de eindstand op 3-2.

Almere City FC - VVV-Venlo 2-2
Het afgelopen seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde VVV-Venlo blijft kwakkelen in de Jupiler League, want op bezoek bij Almere City FC Kwam de ploeg van trainer René Trost niet verder dan een gelijkspel. Yuki Otsu voorkwam in de 54ste minuut een nederlaag van de Limburgers in het Mitsubishi Forklift Stadion.

Fortuna Sittard - MVV Maastricht 0-1
Bij de Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en MVV Maastricht werd maar één keer gescoord, maar er was wel veel spektakel. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf liefst tien gele kaarten, waarvan twee aan Cor Gillis (MVV). Ook stuurde hij Patrick Amoah (Fortuna) en Nathan Rutjes (MVV) met direct rood van het veld. Maic Sema zorgde in de elfde minuut voor het enige doelpunt, waardoor de bezoekers drie punten mee terugnamen naar Maastricht.