VVV nipt langs hekkensluiter FC Oss, thuiszege Excelsior

Dankzij een moeizame overwinning op bezoek bij FC Oss heeft VVV-Venlo uitstekende zaken gedaan in de Jupiler League. Ook Excelsior won.

FC Oss - VVV-Venlo 1-2
VVV-Venlo had geen eenvoudige avond op bezoek bij FC Oss, dat hekkensluiter is en in de eerste elf wedstrijden slechts vijf keer scoorde. In de twintigste minuut maakte Guyon Philips het zesde doelpunt van dit seizoen, waarmee hij de thuisclub op voorsprong zette. Deze hield echter niet lang stand, want een minuut later trok Leon de Kogel de stand gelijk.

De spits benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Yuki Otsu. De Japanner zorgde ruim een kwartier voor tijd zelf voor de beslissing in Oss door fraai 1-2 binnen te schieten. Daar bleef het bij, waardoor VVV zijn vijfde zege van het seizoen kon vieren.

Excelsior - Almere City FC 2-1
Bij het duel tussen Excelsior en Almere City FC was Lars Veldwijk de grote uitblinker. De aanvaller van de thuisclub opende in de 57ste minuut de score en twaalf minuten later gooide hij de wedstrijd in het slot met zijn tweede van de avond. Cees Toet deed nog wel iets terug namens de bezoekers, maar het bleef bij 2-1 op Woudestein.

VVV-Venlo stijgt door de overwinning in Oss van de elfde naar de zevende plaats en heeft nu achttien punten uit twaalf wedstrijden. Excelsior heeft één punt minder en staat negende.