De Boer: 'We moeten in komende wedstrijden oogsten'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft in de aanloop naar het duel van zaterdag met Willem II nog maar eens het belang van de komende serie benadrukt.

De Boer: 'We moeten in komende wedstrijden oogsten'

Ajax treft in de competitie na het bezoek van de Tilburgers nog FC Utrecht (thuis) en Excelsior (uit), krijgt tussendoor Vitesse op bezoek in het bekertoernooi en staat woensdag voor de taak Europa League-overwintering af te dwingen in het Champions League-duel met APOEL Nicosia.

'Er komt zeker een belangrijke periode aan', erkent De Boer desgevraagd. 'Je zal nu moeten oogsten. Laten we hopen dat dat gebeurt. Het zou heel teleurstellend als je uit de beker vliegt of geen Europees voetbal overhoudt. In de competitie moeten we in de komende duels gewoon drie punten pakken.'

De Boer is lovend over de Tilburgers. 'Willem II heeft een goede selectie. Het zegt wel wat dat Fabian Sporkslede (gehuurd van Ajax, red.) daar geregeld op de tribune zit', aldus De Boer, die aangeeft niet blij te zijn met dat gegeven. 'Natuurlijk gaan we in de winterstop vragen wat de situatie is. We verhuren iemand om hem op het hoogste niveau te laten spelen. Er zal een goede reden voor zijn, maar dit stagneert wel zijn ontwikkeling. Onze bedoeling is het in ieder geval niet.'

De Boer ziet onderschatting als grootste valkuil voor Ajax, dat zondag nog twee punten weggaf bij ADO Den Haag (1-1).'We moeten niet denken dat het zomaar goed afloopt. Willem II heeft bewezen in uitwedstrijden punten te kunnen pakken; bijvoorbeeld bij Feyenoord. Armenteros kan bovendien een record breken als hij tegen ons scoort, hoorde ik. Hij zit in een goed momentum', refereert De Boer aan de aanvaller die voor de zesde keer op rij kan scoren voor de Tilburgers. Nu deelt de voormalige Feyenoord-spits het record nog met Rob McDonald, die in 1982 vijf keer op rij scoorde.

Tegengoals
De Boer werd tijdens de persconferentie eveneens gevraagd naar het hoge aantal tegengoals van de Amsterdammers. De defensie moet immers aanzienlijk meer treffers toestaan dan vorig seizoen, hetgeen de verdedigers op kritiek kwam te staan. 'Ik heb niet één aanwijsbaar punt waarvan ik denk: daar ligt het aan. Maar dat we meer tegengoals hebben, is een feit. Het is in ieder geval niet zo dat we meer risico's nemen. Uiteindelijk maken we net de verkeerde keuze of zijn we niet resoluut genoeg. Ik denk dat we het daar in moeten gaan zoeken', aldus De Boer, die nog maar eens herhaalde Daley Sinkgraven van SC  Heerenveen als een goede toekomstige versterking te zien. 'Hij zou dan in aanmerking komen voor het middenveld of de linkbuitenpositie', besloot De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.