'Ik hoop bij elke Jupiler League-goal dat het de laatste is'

Reacties

Hoewel Richairo Zivkovic met elf goals in de Jupiler League hoog staat op de topschutterslijst, zegt dat de spits van Jong Ajax weinig. De aanvaller scoorde maandag tegen VVV-Venlo (4-0) twee keer voor de Amsterdammers, maar heeft zijn doorbraak in de hoofdmacht nog altijd als grote doel.

'Ik hoop bij elke Jupiler League-goal dat het de laatste is'

Zivkovic kwam afgelopen zomer over van FC Groningen en is het sindsdien veelvuldig het onderwerp van gesprek. De achttienjarige spits wacht nog altijd op zijn competitiedebuut voor het eerste elftal en kreeg ook al kritiek. Zo werd hij door trainer Aron Winter uit de selectie van Oranje Onder -19 gezet en kreeg hij voor zijn gedrag aldaar van Ajax een boete.

Vorige week kwam er een nieuw incident bij. Zivkovic ging in de slotfase van het duel met koploper NEC samen met twee ploeggenoten af op één Nijmeegse verdediger, maar verspeelde de bal. NEC scoorde uit de tegenaanval en na het gelijkspel kreeg de jonge spits zowel van zijn ploeggenoten als trainer Andries Ulderink flinke kritiek.

Tegen VVV antwoordde hij zoals het een spits betaamt, met goals. 'Maar ik ben niet bezig met de topscorerslijst van de Jupiler League', vertelt hij op de clubwebsite. 'Natuurlijk, ik ben spits, dus ik moet scoren. Maar mijn doel is Ajax 1, dus ik hoop eigenlijk bij iedere goal in de Jupiler League dat het mijn laatste is', aldus Zivkovic, die op de topschutterslijst Cas Peters (14) en Sjoerd Ars (13) voor zich moet dulden.

Ajax 1
Ulderink was na afloop niet alleen tevreden met het spel van Zivkovic. Zijn ploeg is al vier duels ongeslagen. 'Die reeks is geen toeval, de jongens stoppen er veel in. Onze eigen spelers, maar ook de jongens van Ajax 1 die meedoen.'

De inbreng van de spelers die geregeld in de hoofdmacht acteren was maandag inderdaad niet mals. Niki Zimling maakte zijn eerste officiële treffer voor de Amsterdammers. Diederik Boer stond op doel, het centrale duo werd gevormd door Van der Hoorn/Denswil en op het middenveld deden Jairo Riedewald en Niki Zimling mee. Queensy Menig, die afgelopen week zijn contract verlengde, was de maker van het andere doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.