Ajax beboet Zivkovic na conflict bij Oranje Onder-19

Reacties

Ajax heeft Richairo Zivkovic een boete opgelegd vanwege zijn gedrag bij Oranje Onder-19. Aron Winter, bondscoach van dat team, stuurde Zivkovic zondag vanwege een onprofessionele houding naar huis.

Ajax beboet Zivkovic na conflict bij Oranje Onder-19

Ajax-trainer Frank de Boer nam contact op met Winter vanwege het voorval en besloot Zivkovic een boete op te leggen naar aanleiding van hetgeen dat hij hoorde. De Amsterdamse club heeft de hoogte van de boete niet bekend gemaakt. Het bedrag belandt niet in de boetepot, maar gaat naar een goed doel dat Zivkovic zelf uit mag kiezen.

'Hij heeft meerdere kansen gehad', liet Winter gister optekenen na het wegsturen van Zivkovic. 'Soms ben je als bondscoach genoodzaakt in te grijpen.' Sinds zijn overstap van FC Groningen naar Ajax, afgelopen zomer, gaat het Zivkovic niet voor de wind. De spits rekende op een kans in het eerste elftal van de landskampioen, maar speelde tot zijn onvrede in de competitie nog geen minuut voor de hoofdmacht. Wel kwam hij tot één optreden namens Ajax 1 in het bekertoernooi. Daarnaast speelde Zivkovic tien duels voor Jong Ajax, waarin hij negenmaal trefzeker was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.