'Gaat het altijd fout als ik erin kom? Dat slaat nergens op'

Reacties

Mike van der Hoorn en Ajax: tot dusver nog geen gelukkig huwelijk. De verdediger van Ajax kreeg er flink van langs op Twitter na het gelijkspel bij ADO Den Haag (1-1), al was de treffer van Michiel Kramer niet eens zozeer te wijten aan de invaller.

'Gaat het altijd fout als ik erin kom? Dat slaat nergens op'

Van der Hoorn was amper een minuut in de ploeg of Kramer bepaalde in de 87ste minuut de eindstand op 1-1. 'Of mij iets te verwijten valt bij die treffer?', herhaalt de verdediger in gesprek met Metro. 'Dat weet ik niet, dat moet ik nog even terugzien. Maar het is sowieso lastig invallen als je koud bent.'

Van der Hoorn was trending topic op Twitter omdat direct na zijn entree de gelijkmaker viel. Het overkwam de voormalige verdediger van FC Utrecht vorig seizoen ook al. Tijdens het Champions League-duel met AC Milan veroorzaakte Van der Hoorn tien minuten na zijn entree de strafschop waaruit Mario Balotelli uiteindelijk de 1-1 maakte. Een dure nederlaag aangezien Ajax die punten uiteindelijk te kort kwam om als nummer twee van de groep door te stoten naar de volgende ronde van het kampioenenbal.

De uitkomst op Twitter na afloop van het duel in Den Haag was duidelijk: Van der Hoorn en invallen is geen gelukkige combinatie. 'Het is sowieso lastig invallen als je koud bent, maar als mensen suggereren dat het altijd fout gaat als ik erin kom, dan slaat dat nergens op. Dan zou je dat ook over Jairo Riedewald kunnen zeggen, die tegelijk met mij inviel', reageert Van der Hoorn, die direct wordt herinnerd aan een eerdere invalbeurt. 'Is het bij mij vaker misgegaan? Daar ga ik geen aandacht aan besteden.'

'Die gelijkmaker valt na mijn invalbeurt, dat is een feit en dat mag niet gebeuren, oké. Waarom valt die goal nu, dacht ik nog', aldus de verdediger, die dinsdagavond na lange tijd weer een basisplaats kreeg toebedeeld in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (3-1). Zowel trainer Frank de Boer als Van der Hoorn was tevreden over zijn optreden, al ging de speler in kwestie niet helemaal vrijuit bij de goal van Zlatan Ibrahimovic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.