Ajax grijpt naast koppositie door late gelijkmaker Kramer

Reacties

Ajax heeft in het altijd beladen duel bij ADO Den Haag een zege uit handen gegeven. De Hagenaars konden het de Amsterdammers lang niet moeilijk maken, maar poetsten in de slotfase tóch de vroege goal van Davy Klaassen weg: 1-1. Ajax mist door het dure puntenverlies de koppositie.

Ajax grijpt naast koppositie door late gelijkmaker Kramer

De ploeg van trainer Frank de Boer had in het Kyocera-stadion slechts acht minuten nodig om de score te openen. De manier waarop was fraai. Ricardo Kishna, die startte vanwege een liesblessure van Anwar El Ghazi, brak op de linkerflank door na een combinatie met Lucas Andersen. De voorzet van de aanvaller werd door spits Arek Milik met het hoofd teruggelegd op de aanstormende Klaassen, die droogjes afrondde: 0-1 (foto midden).

De fraaie goal van Klaassen bleek voor Ajax niet genoeg voor de zege.
De fraaie goal van Klaassen bleek voor Ajax niet genoeg voor de zege.

Waar ADO Ajax in thuisduels nog wel eens terug wil dwingen, was daar in de eerste helft absoluut geen sprake van. De aanvallend onmachtige Hagenaars vielen slechts op door harde overtredingen. Zo werden Michiel Kramer en Vito Wormgoor met geel bestraft  na harde tackles en ontsnapte Gianni Zuiverloon aan een kaart.

Pas na 56 minuten liet de thuisploeg Ajax voor het eerst schrikken. Mike van Duinen kopte op doel, maar doelman Jasper Cillessen kon bij de eerste kans van ADO de bal over het doel tikken.

Omdat Ajax vervolgens verzuimde het duel in het slot te gooien via Ricardo Kishna (twee keer), Ricardo van Rhijn en Lasse Schöne en ADO steeds gevaarlijker werd, bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Na een grote kans voor Zuiverloon, was het Michiel Kramer die ADO een punt bezorgde. Hij schoot de bal in de korte hoek, nadat Roland Alberg en Van Duinen hem de bal hadden bezorgd. Op dat moment had De Boer net een minuut eerder Mike van der Hoorn ingebracht om de voorsprong te verdedigen. Door de goal is Kramer (foto boven) weer alleen topscorer van de Eredivisie met tien goals. Zuiverloon moest, toen in de laatste minuut het punt voor ADO al binnen was, nog inrukken met zijn tweede gele kaart.

Kunstgras
Ajax is door het dure puntenverlies géén koploper. De achterstand op PSV is een punt, terwijl de Eindhovenaren ook de topper tegen Feyenoord nog tegoed hebben. Opvallend zijn de cijfers van Ajax op kunstgras. Op de in Nederland oprukkende kunstmatten verloren de Amsterdammers immers nog nooit: dertien keer werd er gewonnen en vijfkeer gelijkgespeeld. Al zal dat vandaag nauwelijks een troost zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.