Dansende Pardew baalt van arbitrage na verloren finale

Alan Pardew is niet te spreken over het optreden van Mark Clattenburg tijdens de FA Cup-finale. De scheidsrechter paste in de ogen van de Crystal Palace-manager meerdere keren de voordeelregel niet goed toe.

Crystal Palace leek op weg naar de winst in de finale tegen Manchester United. Jason Puncheon zorgde in de 78ste minuut voor 1-0, maar drie minuten later trok Juan Mata de stand weer gelijk. In de verlenging bezorgde invaller Jesse Lingard United de FA Cup. 'De spelers hebben echt alles gegeven', reageerde Pardew na de wedstrijd. 'We speelden met ons hart, er was veel passie. United deed dat ook. Het was een geweldige finale.'

Toch was Pardew niet alleen maar positief. Clattenburg baarde opzien door in de eerste helft twee keer een kansrijke aanval van Crystal Palace affloot, terwijl de arbiter ook voordeel had kunnen geven. 'Ik was vooral erg teleurgesteld toen Connor Wickham werd teruggefloten. Hij kon afleggen op Wilfried Zaha, maar scoorde zelf. Dat dat niet doorging was erg teleurstellend. En ik denk dat de tackle van Wayne Rooney op Zaha een strafschop was.'

Uiteindelijk viel er dus weinig te juichen voor Pardew, die na de openingstreffer nog uit zijn dak was gegaan (zie hieronder).