Blind hoopt dat Van Gaal bij Manchester United blijft

Reacties

Als het aan Daley Blind ligt, is niet José Mourinho maar Louis van Gaal volgend seizoen nog gewoon de manager van Manchester United. De verdediger van de Engelse topclub denkt dat de ploeg kan groeien onder de huidige technische staf.

Blind hoopt dat Van Gaal bij Manchester United blijft

Direct na het winnen van de FA Cup, United versloeg Crystal Palace met 1-2, brachten vrijwel alle grote Engelse media het verhaal dat Van Gaal maandag wordt ontslagen in Manchester en dat Mourinho volgende week al wordt gepresenteerd als zijn opvolger. Wat Blind betreft een onnodige zet. Hij denkt dat Van Gaal nog steeds de juiste man is voor United.

'Aan het eind van het seizoen speelden we weer beter. Dat heeft ook te maken met de veertien blessures die we daarvoor hadden. Die spelers keerden terug en dat maakt de ploeg sterker, ook op de training. Ik hoop dat we volgend seizoen met iedereen doorgaan', zei Blind na de gewonnen bekerfinale tegen FOX Sports.

Over zijn eigen seizoen was Blind goed te spreken, zoals hij ook dolblij was met het winnen van de FA Cup. 'Dit geeft een ongelofelijk gevoel. Voor mij persoonlijk is het een heel mooi seizoen geweest. Ik heb een goed seizoen gedraaid, denk ik. Het is een wisselvallig seizoen geweest met de ploeg, vol ups en downs. Maar het is voor mij persoonlijk altijd een doel om mezelf te blijven ontwikkelen en om elke wedstrijd constant te spelen.'

'Ik heb me dit jaar ontzettend goed kunnen ontwikkelen en daar ben ik ontzettend blij mee. Dat we nu de FA Cup gewonnen hebben is helemaal top', aldus Blind, die door Van Gaal werd omgeturnd van middenvelder tot centrale verdediger. 'In de Premier League leer je tijdens een wedstrijd zoveel momenten herkennen. Ik zal nooit kopduels winnen van de grootste jongens, maar ik probeer me altijd goed te positioneren en ik denk toch dat veel spitsen zich verslikt hebben in mij dit seizoen. Ik voel me op dit moment ook echt een centrale verdediger.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.