Van Gaal wacht af: 'Ik word al zes maanden ontslagen'

Reacties

Louis van Gaal heeft de persconferentie na de gewonnen FA Cup-finale tegen Crystal Palace (1-2) boos verlaten. De manager van Manchester United was niet gediend van alle vragen over zijn toekomst.

Van Gaal wacht af: 'Ik word al zes maanden ontslagen'

Vrijwel direct na het laatste fluitsignaal op Wembley brachten onder anderen de BBC, The Guardian en The Telegraph het nieuws dat Van Gaal begin volgende week wordt ontslagen door Manchester United. José Mourinho wordt dan ook direct gepresenteerd als zijn opvolger. Voor de journalisten die aanwezig waren voldoende reden om Van Gaal aan de tand te voelen, maar daar had de Nederlander geen trek in.

'Ik laat jullie de FA Cup zien en verder ga ik mijn toekomst helemaal niet bespreken met mijn vrienden van media, door wie ik al zes maanden word ontslagen', zei Van Gaal, die de persruimte vervolgens woedend verliet. 'Oh, en bedankt voor alle felicitaties nog hè', beet de ervaren manager het journaille toe.

De timing van het uitlekken van het nieuws was bijzonder pijnlijk. Van Gaal had het na afloop met de media over het aan- en verkopen van spelers en was duidelijk al bezig met volgend seizoen, terwijl de kans dus groot is dat hij na het weekend niet langer de manager is van United. De clubleiding zou tot dat besluit zijn gekomen nadat het eerste elftal zich niet wist te plaatsen voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.