BBC: 'United ontslaat Van Gaal, Mourinho volgt hem op'

Reacties

Louis van Gaal viert nog feest met de spelers van Manchester United na het winnen van de FA Cup, maar volgens de BBC zal de blijdschap van de Nederlandse manager snel verdwijnen. Volgens de Engelse omroep wordt Van Gaal namelijk ontslagen.

BBC: 'United ontslaat Van Gaal, Mourinho volgt hem op'

De clubleiding van Manchester United nam die beslissing al voorafgaand aan de FA Cup-finale tegen Crystal Palace, die door de ploeg van Van Gaal met 1-2 gewonnen werd. Het binnenhalen van de prestigieuze beker maakt dan ook geen verschil meer voor de ervaren coach, die zelf na de finale juist nog aangaf te willen blijven. 'Ik hoop jullie volgend jaar terug te zien', zei hij tegenover de verzamelde media.

Dat zit er echter niet in voor Van Gaal. De BBC meldt stellig dat José Mourinho op korte termijn wordt aangesteld als de nieuwe manager van Manchester United. De Portugees wordt al maanden in verband gebracht met de club en die geruchten blijken nu dus wel degelijk ergens op gebaseerd te zijn. Mourinho werd eerder dit seizoen ontslagen bij Chelsea en zit sindsdien zonder club.

De clubleiding van Manchester United besloot dat het tijd was voor een frisse wind nadat het eerste elftal zich niet wist te plaatsen voor de Champions League. Bovendien waren de vele conflicten tussen Van Gaal en zijn spelers de club een doorn in het oog. Mourinho staat er juist om bekend dat hij altijd een hechte band heeft met zijn spelers, waardoor United denkt dat de Portugees de ideale man is om de hoofdmacht naar successen te leiden.

Het contract van Van Gaal loopt in Manchester nog een jaar door. De club zal de 64-jarige Amsterdammer dan ook een afkoopsom moeten betalen. Het is de bedoeling dat Mourinho begin volgende week al wordt gepresenteerd op Old Trafford, terwijl Van Gaal op dit moment nog niet op de hoogte is gebracht van het ontbinden van zijn contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.