Coutinho houdt droomscenario Gerrard in leven

Reacties

Liverpool heeft in tweede instantie alsnog de halve finale van het toernooi om de FA Cup bereikt. Door de overwinning op Blackburn Rovers (0-1) nemen The Reds het daarin op tegen Aston Villa. Voor Steven Gerrard lonkt nog altijd een prachtig einde van zijn Liverpool-loopbaan.

Coutinho houdt droomscenario Gerrard in leven

De replay van woensdagavond was nodig omdat het kwartfinaleduel op Anfield exact een maand geleden verrassend in 0-0 eindigde. In de herkansing bleek Liverpool uiteindelijk net iets sterker dan de nummer tien van het Championship. Het droomscenario voor het afscheid van clubicoon Gerrard is daardoor nog altijd een zeer reëele mogelijkheid.

De aanvoerder neemt komende zomer na bijna zeventien jaar in het eerste elftal van The Reds afscheid, hij vertrekt naar Los Angeles Galaxy in de Verenigde Staten. De FA Cup-finale op 30 mei – nota bene de 35ste verjaardag van Gerrard – zou dus zomaar zijn laatste wedstrijd in het rode shirt kunnen worden. Van een dergelijk afscheid zijn Liverpool en Gerrard nu nog maar één wedstrijd verwijderd.

De nipte overwinning op Ewood Park kwam overigens tot stand zonder inbreng van Stevie G zelf. Hij ontbrak vanwege een schorsing, net als de verdedigers Martin Skrtel en Emre Can. De defensieve zorgen voor Liverpool werden al voor rust nog groter toen Mamadou Sakho geblesseerd naar de kant moest. Zijn vervanger was Kolo Touré. Ook aanvallend liep het allemaal niet bepaald soepel bij de ploeg van manager Brendan Rodgers: de stand halverwege was 0-0.

Wembley
Hoewel de grootste kans direct na rust zelfs voor Blackburn-middenvelder Ben Marshall was, opende Liverpool de score. Na een fraai één-tweetje tussen Jordan Henderson en Philippe Coutinho schoot laatstgenoemde de bal via binnenkant paal hard binnen (foto): 0-1. Dat bleek ook de eindstand, niet in de laatste plaats omdat Liverpool-keeper Simon Mignolet in de blessuretijd een schot van de meegekomen Blackburn-goalie Simon Eastwood stopte.

De twee halve finales van het toernooi om de FA Cup staan overigens al voor over anderhalve week gepland. Op zaterdag 19 april spelen Reading en Arsenal tegen elkaar, een dag later neemt Liverpool het op tegen het Aston Villa van Ron Vlaar en Leandro Bacuna. Beide duels worden op het historische gras van Wembley gespeeld, daar zal traditiegetrouw ook de finale worden afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.