Bekerzege op rivaal zorgt voor veldbestorming bij Villa

Reacties

Aston Villa heeft zich geplaatst voor de halve finale van de FA Cup. De club van Ron Vlaar en Leandro Bacuna, die in de competitie onderin dobbert, versloeg op eigen veld West Bromwich Albion (2-0).

Bekerzege op rivaal zorgt voor veldbestorming bij Villa

Het was al de tweede week op rij dat Aston Villa op eigen veld afrekende met zijn rivaal van zeven kilometer verderop. Eerst werd het in competitieverband 2-1, zaterdag werd het 2-0 door een pegel van Fabian Delph vlak na rust en een krul van Scott Sinclair in de slotfase.

Aston Villa moest het stellen zonder de geblesseerde Ron Vlaar (kuit), maar startte met Leandro Bacuna in de basis. Bij West Brom maakte voormalig NEC'er Jonas Olsson na ruim vijf maanden blessureleed zijn rentree in de basis.

De eerste helft verliep erg voorzichtig, met alleen een goede kans voor Brown Ideye (foto). De Nigeriaan kwam goed voor zijn man, maar schoot hard over. Delph ging vlak na de pauze zuiniger om met zijn mogelijkheden. Hij benutte de vrije ruimte op links door eens stevig uit te halen, waarna de bal als een granaat binnensloeg.

De thuisclub speelde een gewonnen wedstrijd toen Claudio Yacub vlak achter elkaar twee gele kaarten kreeg. In overtal gooide Sinclair het duel op slot. De zege maakte een hoop emoties los bij het thuispubliek. Eerst werd de 2-0 al uitbundig gevierd, waarbij supporters kortstondig het veld betraden. Na alfloop volgde een massale pitch invasion.

Het prachtige decor van Valley Parade vergoedde een hoop tijdens de kwalitatief matige kwartfinalewedstrijd tussen Bradford City en Reading.
Het prachtige decor van Valley Parade vergoedde een hoop tijdens de kwalitatief matige kwartfinalewedstrijd tussen Bradford City en Reading.

Bradford City - Reading 0-0
Bradford City (League One) en Reading (Championship) bleven zaterdagmiddag steken op 0-0. Op een nauwelijks bespeelbaar veld konden de statistici maar één schot tussen de palen turven, al waren twee andere momenten noemenswaardiger.

Eerst was het Pavel Pogrebnyak die namens de bezoekers op het aluminium knalde, kort daarna draaide ook een vrije trap van Gary Liddle zomaar op de paal (foto). Op maandag 16 maart wacht in het Madejski Stadium van Reading nu een replay voor beide ploegen.

Zondag treft Liverpool op eigen veld Blackburn Rovers, maandag neemt Manchester United het thuis op tegen Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.