Liverpool en Blackburn op herhaling, schrik om Skrtel

Liverpool is er thuis niet in geslaagd te winnen van Blackburn Rovers (0-0), waardoor er een replay aan te pas moet komen om te beslissen wie zich plaatst voor de halve finale van het FA Cup-toernooi.

Na twee minuten hield heel Anfield zijn adem in nadat Martin Skrtel bij een kopduel met Rudy Gestede verkeerd terecht was gekomen. De verdediger werd liefst acht minuten verzorgd, waarna hij per brancard met een nekbrace het veld verliet. Kolo Touré verving de onfortuinlijke Slowaak, die volgens de laatste berichten een hersenschudding heeft opgelopen.

Martin Skrtel wordt per brancard met een nekbrace van het veld gedragen na een ongelukkig kopduel.

Na de lange onderbreking viel er genoeg te beleven voor rust. Zo kopte Gestede net naast het doel van Liverpool-keeper Simon Mignolet, die werd gehinderd door de zon. Championship-team Blackburn kreeg ook een enorme kans via Craig Conway, die na een handig overstapje van Gestede overschoot. En na een handsbal van Raheem Sterling had scheidsrechter Andre Marriner een strafschop kunnen geven aan de bezoekers.

Het grootste gedeelte van de eerste helft had Liverpool echter een overwicht, maar de ploeg van manager Brendan Rodgers had moeite kansen te creëren tegen de hechte Blackburn-defensie. De thuisclub verdiende wel twee keer een penalty. De eerste keer na een overtreding van Matt Kilgallon op Adam Lallana. En kort voordat een doelpunt van Touré werd afgekeurd wegens buitenspel, leek Gestede hands te maken.

Liverpool nam ook in de tweede helft het heft weer in handen en schreeuwde na een overtreding van Kilgallon op Daniel Sturridge opnieuw om een strafschop. Na een klein uur kopte Touré uit een vrije trap op de paal. Rodgers besloot Mario Balotelli binnen de lijnen te brengen, maar de aanvaller zorgde nauwelijks voor gevaar tijdens zijn invalbeurt.

Het bleef 0-0, waardoor beide ploegen op herhaling moeten op Ewood Park. Zaterdag werd er ook al niet gescoord tijdens de kwartfinale tussen Bradford City en Reading, waardoor tot dusver alleen Aston Villa zeker is van een plek bij de laatste vier. Maandag krijgt Manchester United nog bezoek van Arsenal.