Geen hoofdprijs Van Gaal door revanche Welbeck

Danny Welbeck heeft sportieve revanche genomen op Manchester United, dat de spits in augustus liet vertrekken naar Arsenal. Dankzij een treffer van de spits werd de ploeg van manager Louis van Gaal uitgeschakeld in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi (1-2).

Waar het spel van United de laatste weken weinig imponeerde en veel kritiek opleverde, begon de thuisclub uitstekend aan de wedstrijd tegen Arsenal. In hoog tempo werd Arsenal teruggedrongen, maar grote kansen bleven lang uit. Marouane Fellaini zorgde voor het eerste gevaar, maar de Belg besloot de bal aan te nemen in plaats van meteen te schieten.

Na een kwartier kwam Arsenal steeds beter in de wedstrijd en in de 25ste minuut kwamen de bezoekers ook op voorsprong via Nacho Monreal, die koel afrondde na een schitterende voorbereidende actie van Alex Oxlade-Chamberlain. Maar lang kon de ploeg van manager Arsène Wenger daarvan niet genieten. Drie minuten later kopte Wayne Rooney een afgemeten voorzet van Ángel Di María binnen.

De wedstrijd golfde op en neer en nadat Di María in kansrijke positie voorlangs had geschoten, zette Welbeck de bezoekers na ruim een uur op voorsprong. Antonio Valencia wilde terugspelen op doelman David de Gea, maar de bal werd onderschept door de Arsenal-aanvaller. Die bleef uiterst koel en zorgde voor de nieuwe voorsprong van The Gunners.

Hoekschop
United was daarna nog dicht bij de gelijkmaker via Chris Smalling, die uit een hoekschop over het doel schoot. Maar de ploeg van Van Gaal kwam ook twee keer goed weg. Marcos Rojo ontsnapte aan een rode kaart na een wilde tackle van achteren, terwijl De Gea een geweldige redding in huis had op een inzet van Santi Cazorla.

In de 77ste minuut kreeg United een nieuwe tegenvaller te verwerken, aangezien Di María in tijdsbestek van een minuut twee gele kaarten kreeg. De Argentijn ontving geel voor een schwalbe en omdat hij daarna scheidsrechter Michael Oliver raakte bij het protesteren, stuurde die hem van het veld.

Met tien tegen elf slaagde de thuisclub er niet meer in om de achterstand goed te maken, waardoor United zich verder kan richten op de Premier League. Daarin is de ploeg van Van Gaal in een felle strijd verwikkeld met onder meer Arsenal voor een Champions League-ticket. Arsenal plaatst zich voor de halve finale van het FA Cup-toernooi, waarin Reading of Bradford City de tegenstander zal zijn.