Conte: 'Pellè is in Nederland stuk volwassener geworden'

Reacties

Dat Southampton-spits Graziano Pellè (29) een van de kandidaten is voor de spitspositie in de Italiaanse ploeg heeft hij volgens bondscoach Antonio Conte deels te danken aan zijn tijd in Nederland. De keuzeheer van de Italianen stelt dat de aanvaller bij Feyenoord heel veel beter is geworden.

Conte: 'Pellè is in Nederland stuk volwassener geworden'

'Als Pellè op deze leeftijd bij de nationale ploeg is gekomen, dan kan dat alleen maar betekenen dat hij dat volledig heeft verdiend', stelt Conte bij Sky Sport Italia. 'Drie jaar geleden zat hij nog bij Parma op de bank.'

Dat Ronald Koeman de Italiaan uiteindelijk naar Feyenoord haalde, bleek een gouden greep voor zowel de Rotterdammers als de spits. Pellè scoorde aan de lopende band en verdiende daarmee een transfer. Hij ging met Koeman mee naar Southampton, waar hij doorging met scoren. Na tien Premier League-duels staat Pellè op zes goals voor de verrassende nummer twee van Engeland.

'In Nederland is hij flink vooruitgegaan', weet ook Conte dat zijn tijd bij Feyenoord cruciaal was. 'Pellè doet het nu enorm goed. Hij is een stuk volwassener dan toen hij nog in Italië speelde. Als Pellè zo doorgaat, verdient hij zijn uitverkiezing. En zo hoort het ook, spelers moeten het verdienen om voor Italië uit te komen', aldus de voormalige coach van Juventus, die Pellè onder anderen verkoos boven het enfant terrible van Liverpool en Italië: Mario Balotelli.

Pellè maakte op 13 oktober zijn debuut voor het A-team van Italië. In het kwalificatieduel met Malta nam hij de enige goal voor zijn rekening. Daardoor gaan de Italianen in Groep H samen met Kroatië na drie duels aan kop. Beide landen lieten nog geen punten liggen. Noorwegen volgt met zes punten en Bulgarije met drie. Malta en Azerbeidzjan zijn nog puntloos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.