Pellè maakt als basisspeler debuut voor Italië

Reacties

Graziano Pellè debuteert om 20.45 uur als international voor Italië. De spits van Southampton staat in het EK-kwalificatieduel met Malta in de basis.

Pellè maakt als basisspeler debuut voor Italië

Pellè vormt tegen Malta de Italiaanse aanval samen met Ciro Immobile. Daarmee gaat een volgende droom van de goalgetter in vervulling nadat een eerdere met de invitatie van bondscoach Antonio Conte al werkelijkheid was geworden.

'Ik heb het zo gemist me te hullen in deze kleur. Dank aan mijn familie, de staf en team van Feyenoord en Southampton', zei hij na de uitnodiging voor de EK-kwalificatieduels met Azerbeidzjan en Malta (10 en 13 oktober).

Pellè trok in juni 2007 in Nederland voor het laatst het Italiaanse shirt aan. De spits maakte als jeugdinternational op het EK Onder-21 drie keer zijn opwachting, waarvan op 21 juni de laatste in De Goffert.

De vijfde plaats, en daarmee kwalificatie voor de Olympische Spelen stond toen in Nijmegen op het spel. Mede dankzij een benutte strafschop van Pellè werd Portugal na penalty’s verslagen. De voormalige Feyenoorder kwam twee ploeggenoten van toen tegen bij de huidige Squadra Azzurra: Giorgio Chiellini en Alberto Aquilano.

Pellè in zijn laatste optreden als Italiaans jeugdinternational in duel met Portugees Nani.
Pellè in zijn laatste optreden als Italiaans jeugdinternational in duel met Portugees Nani.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.