Laatbloeier Pellè: 'Eigen schuld, beter laat dan nooit'

Reacties

Graziano Pellè zit voor het eerst bij het nationale elftal van Italië en is daar uiteraard dolblij mee. Het feit dat hij pas op 29-jarige leeftijd is opgeroepen, wijt hij volledig aan zichzelf.

Laatbloeier Pellè: 'Eigen schuld, beter laat dan nooit'

'Het is zeven jaar geleden dat ik bij een vertegenwoordigend nationaal team zat', weet de ex-Feyenoorder. 'Het was dan ook een beetje onwennig toen ik hier arriveerde, had ook wat moeite met de weg naar Coverciano te vinden', doelt Pellè in een interview met La Gazzetta Dello Sport op het trainingscomplex van de nationale ploeg.

Dankzij vier competitiegoals in zeven wedstrijden voor zijn nieuwe club, het Southampton van Ronald Koeman, mocht hij de weg richting Coverciano dan eindelijk afleggen. 'Ik ben een positieve kerel, geef anderen niet graag de schuld voor iets wat fout gaat', aldus Pellè. 'Als het zó lang duurt voor je weer een keer wordt opgeroepen, dan is dat uiteraard alleen je eigen schuld. Maar goed: beter laat dan nooit.'

En dus mag hij op relatief late leeftijd hopen op een debuut voor de ploeg van bondscoach Antonio Conte, die het in de EK-kwalificatie komende week opneemt tegen Azerbeidzjan (vrijdag, thuis) en Malta (maandag, uit). 'Ik ben zowel fysiek als mentaal volwassen geworden. Dat ik hier nu ben voelt speciaal. Ik wil er zo snel mogelijk achter komen hoe de coach wil spelen en - als ik de kans krijg - mijn waarde op het veld bewijzen', sluit hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.