Blessures nopen Conte tot verlate uitnodiging Pirlo

Reacties

Antonio Conte heeft Andrea Pirlo maandag alsnog opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels van Italië met Azerbeidzjan en Malta. De bondscoach van de Azzurri besloot daartoe wegens de blessures van Giacomo Bonaventura en Marco Verratti.

Blessures nopen Conte tot verlate uitnodiging Pirlo

De middenvelders van AC Milan en Paris Saint-Germain arriveerden maandag bij de nationale ploeg met respectievelijk een enkel- en spierkwetsuur. Bonaventura heeft zich daardoor al afgemeld bij Conte, Verratti nog niet. Desondanks is het twijfelachtig of de 21-jarige spelmaker, al betiteld als de natuurlijke opvolger van Pirlo, in actie kan komen.

Conte besloot daarom Pirlo alsnog bij zijn selectie te halen. De 35-jarige balvirtuoos maakte zondag voor Juventus zijn eerste officiële minuten van het seizoen in de topper tegen AS Roma (3-2), nadat hij twee maanden aan de kant had gestaan door een heupblessure. Daardoor moest Pirlo de hereniging met de bij Juve vertrokken Conte aanvankelijk nog uitstellen en ontbrak hij aanvankelijk ook nu in de selectie.

Afscheid
Dat de 112-voudige international weer bij de Squadra Azzurra zit is nog om een andere reden saillant te noemen. Vóór het WK van afgelopen zomer liet hij nog weten na de mondiale eindronde afscheid te nemen als international. Na het WK kwam hij daar toch nog op terug, al moest hij het oefenduel met Oranje en de start van de kwalificatie tegen Noorwegen dus aan zich voorbij laten gaan.

Pirlo is niet de enige speler voor wie aanstaande vrijdag tegen Azerbeidzjan het debuut onder de termijn van Conte als keuzeheur van Italië lonkt. Dat de voormalige trainer van Juventus het stokje overnam van Cesare Prandelli biedt ook kansen voor Graziano Pellè, die na zijn sterke start Southampton zijn eerste officiële A-interland kan spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.