Concrete belangstelling voor Ajax-aanvaller El Ghazi

Reacties

Na Nemanja Gudelj vertrekt mogelijk ook Anwar El Ghazi bij Ajax. Twee clubs hebben zich officieel bij de Amsterdammers gemeld voor de rechtsbuiten, weet Voetbal International.

Concrete belangstelling voor Ajax-aanvaller El Ghazi

Volgens Italiaanse media is één van die clubs Lazio. De Romeinen zouden ook direct het meest concreet zijn voor El Ghazi, die vertegenwoordigd wordt door de machtige zaakwaarnemer Jorge Mendes. Er wordt gespeculeerd over een vraagprijs van naar verluidt negen miljoen euro.

Ajax is bereid om mee te werken aan een vertrek van El Ghazi. De 21-jarige vleugelspeler kreeg in de zomer van 2016 al te horen dat hij ondanks een tot medio 2019 doorlopend contract mocht vertrekken, maar destijds besloot El Ghazi om de Amsterdammers trouw te blijven en te vechten voor zijn kans. Na een moeizaam half jaar - El Ghazi werd in de maand november zelfs uit de selectie gezet na een woordenwisseling met trainer Peter Bosz - lijkt de toekomst van de aanvaller niet meer in Amsterdam te liggen.

Toch is het enigszins opmerkelijk dat Ajax in deze fase El Ghazi wil laten gaan. Twee rechteraanvallers in de selectie van de huidige nummer twee van de Eredivisie zijn momenteel niet inzetbaar. Bertrand Traoré ontbreekt in januari vanwege zijn deelname aan het toernooi om de Afrika Cup, terwijl Vaclav Cerny niet mee is op trainingskamp vanwege een rugblessure. Wel zet Ajax nog deze maand in op de komst van een Braziliaanse rechtsbuiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.