El Ghazi blij dat hij van betekenis kon zijn: 'Lucht geklaard'

Anwar El Ghazi houdt een goed gevoel over aan zijn rentree in de hoofdmacht van Ajax. Door een strafschop te versieren tegen FC Groningen was de buitenspeler zondag meteen belangrijk.

El Ghazi werd in de tweede helft ingebracht door Peter Bosz, de trainer met wie hij eind oktober een aanvaring had die hem een disciplinaire schorsing  –  een maand deel uitmaken van Jong Ajax – opleverde.

'Het ging wel goed. Ik dwong toch de penalty af, waardoor het 2-0 werd. Het was een lichte overtreding van Albert Rusnák, maar hij raakte me wel aan terwijl ik op volle snelheid lag. Het is heerlijk dat ik meteen van betekenis kon zijn', liet El Ghazi na de overwinning weten in gesprek met FOX Sports.

In de slotfase liet de aanvaller zich nog enkele keren gelden met individuele acties. 'Ik voelde me vrij en kreeg een lekker gevoel van het publiek en mijn teamgenoten, die me vaak zochten.' De aanvaller benadrukte nog eens dat er een streep is gezet onder het incident – zijn aanvaring met Bosz. 'De lucht is geklaard, ik heb ervan geleerd. Dit zal me nooit meer overkomen. Ik heb uit emotie gehandeld. Vanaf het moment dat het gebeurde tot nu heb ik al spijt.'

Veltman
Door de 2-0 overwinning voegde Ajax zich weer naast Feyenoord aan de leiding, dat eerder op de dag met liefst 6-1 afrekende met Sparta Rotterdam. 'Feyenoord is toch 3-0 geworden? Wat? 6-1? Serieus? Ik doelde op de eerste helft. Daarna focuste ik me op mijn eigen wedstrijd', herstelde Joël Veltman zich snel.

De verdediger vond dat Ajax slordig opereerde. 'Het was moeizaam. Dan doel ik bijvoorbeeld op ballen breed die verkeerd gingen, waardoor er geen tempo in de wedstrijd kwam. In de tweede helft moesten zij komen en ontstonden er meer ruimtes. Het had nog 3-0 kunnen worden, hoewel het moeizaam ging.'