Galavoorstelling Ajax blijft uit: 'Altijd goed spelen kan niet'

Peter Bosz erkende zondag na de 2-0 overwinning op FC Groningen dat zijn elftal bepaald geen galavoorstelling verzorgde in De Arena. De oefenmeester van Ajax was zeer tevreden over de invalbeurt van Anwar El Ghazi, wiens disciplinaire schorsing erop zit.

'Ik zag vandaag geen sprankelend Ajax, maar met het resultaat ben ik content', sprak Bosz op de persconferentie. 'We kunnen nooit 34 goede wedstrijden spelen. Als je de mindere duels ook wint, kun je tevreden zijn.'

Om voor nieuw elan te zorgen bracht Bosz in de tweede helft El Ghazi in. De buitenspeler versierde al snel een penalty, die door Hakim Ziyech werd benut en de 2-0 betekende. 'Hij was dreigend en bracht meer diepte in ons spel. El Ghazi heeft het goed gedaan.'

Al met al vond Bosz de overwinning wel terecht, zo legde hij uit in gesprek met de NOS. 'De grotere kansen waren uiteindelijk wel voor ons, maar die kwamen niet voort uit sprankelend spel. Ik vond dat we de grip kwijtraakten. We begonnen nog wel redelijk aan de wedstrijd en maakten ook de 1-0.'

Ajax dwong na de openingstreffer nog maar weinig kansen af. 'FC Groningen speelde ook heel aardig, er zitten altijd twee kanten aan. Ik kijk wel het liefst naar mijn eigen ploeg en wij hadden het beter moeten doen. Of we Davy Klaassen en Bertrand Traoré misten? Het is altijd heel makkelijk om daarnaar te wijzen. Zonder hen hebben we nog genoeg goede spelers.'

In de slotfase mocht Ziyech tweemaal aanleggen voor een penalty. De Marokkaans international had bij zijn tweede poging geen succes. 'Na die gemiste strafschop weet je dat het om kan draaien in het voetbal. Dat gebeurde gelukkig niet.'

Sinkgraven
Bosz zag Daley Sinkgraven uitvallen met een blessure. De linksback, die in de 73ste minuut werd vervangen door Mitchell Dijks, heeft een gekneusde linkerenkel.