Clubman Agger: 'Ieder duel op Anfield was een voorrecht'

Reacties

Hoewel hij deze transferzomer in verband werd gebracht met internationale grootmachten als Barcelona, Manchester United en Manchester City keert Daniel Agger (29) toch terug bij Bröndby IF. De Deense verdediger is blij met het weerzien, vertelt hij op de website van Liverpool.

Clubman Agger: 'Ieder duel op Anfield was een voorrecht'

Liverpool bevestigt het vertrek van de verdediger, die in de pikorde was gedaald door de komst van Dejan Lovren van Southampton. Hoewel er geen transfersom genoemd wordt, gaat het naar verluidt om vier miljoen euro.

Zo komt er een einde aan bijna negen jaar dienst van Agger bij Liverpool. In die jaren kwam hij tot 232 optredens en veertien goals. In januari 2006 had hij juist Bröndby nog verlaten voor de droomtransfer naar Anfield.

Op de website neemt de verdediger afscheid. 'Liverpool is zo'n enorm deel van mijn leven geweest. Deze club verlaten is enorm moeilijk, maar de kans om naar huis terug te keren in deze fase van mijn loopbaan leek mij toch de juiste keuze', aldus de Deen, die naar verluidt deze zomer wel een transferverzoek deed toen hij hoorde van de belangstelling van Barcelona.

'Ik zou nergens anders heen willen', stelde Agger dat alleen Bröndby een optie was bij een vertrek. 'Ik heb in al die jaren vele aanbiedingen gehad van Premier League- en Europese clubs, maar ik heb bewezen dat Liverpool voor mij altijd voorop stond. Ik wil de supporters bedanken voor hun geweldige steun in al die jaren. Ik heb me hier met mijn familie altijd thuis gevoeld.'

Agger stelt dat de fysieke belasting van de Premier League ook een rol speelt in zijn vertrek. 'Ik merkte de laatste tijd dat het fysiek steeds zwaarder werd. Ik wilde niet blijven als ik het niet aan zou kunnen week in week uit de uitdaging aan te kunnen gaan. Ik zal voor de rest van mijn leven Liverpool-supporter blijven. Iedere wedstrijd op Anfield was voor mij een voorrecht. Bedankt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.