City blijft ondanks bizarre tegengoal overeind in Parijs

Reacties

Paris Saint-Germain en Manchester City hebben over een week nog alles om voor te spelen. De heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tussen de kampioen van Frankrijk en de nummer vier van Engeland eindigde na negentig vermakelijke minuten in 2-2.

City blijft ondanks bizarre tegengoal overeind in Parijs

De 22 spelers die woensdagavond in Parijs aan de aftrap stonden, kostten in totaal bijna 600 miljoen euro op de transfermarkt. Er ging in de ontmoeting tussen de twee steenrijke clubs echter minstens zoveel fout als goed. David Luiz zette na veertien seconden de toon door de snelste gele kaart in de historie van het miljoenenbal te pakken en daardoor de return te missen, maar van alle miljonairs sloeg Fernando nog het grootste modderfiguur.

Er leek in de 41ste minuut niets aan de hand toen de Braziliaanse controleur een uittrap van City-doelman Joe Hart in ontvangst nam, maar even later lag de bal toch in het net. Fernando had niet gezien dat Ibrahimovic in zijn rug opdook om druk te zetten. De Zweedse spits tikte het balletje breed zo in het lege doel. Het betekende het slot van een eerste helft vol missers en incidenten, waarin het lang niet altijd de voetbalkunde was die de doorslag gaf.

Geschutter
De duurste speler van allemaal – Kevin De Bruyne (74 miljoen euro) – had drie minuten voor de gelijkmaker wel thuisgegeven toen Fernandinho hem in stelling bracht. De van een knieblessure herstelde Belg schoot in de 38ste minuut resoluut raak: 0-1. Maar ook aan zijn vijftiende treffer van het seizoen ging het nodige geschutter vooraf. Blaise Matuidi leed balverlies op het middenveld en David Luiz kon vervolgens nauwelijks op zijn benen blijven staan toen Fernandinho zijn pass verstuurde.

Scheidsrechter Milorad Mazic deelde ook in de malaise. In de openingsfase verzuimde de Serviër een strafschop te geven toen Eliaquim Mangala de doorgebroken Matuidi in de rug duwde. Even later ging de bal wel op de stip toen David Luiz gewillig over het been van Bacary Sagna ging. Het leek een buitenkans die aan Ibrahimovic wel besteed was, maar Hart stopte de strafschop - zijn derde redding op rij in de Champions League - van de 34-jarige Zweed door de goede hoek te kiezen.

Na de penalty's van Lionel Messi en Raffael stopte City-doelman Joe Hart ook die van Zlatan Ibrahimovic.
Na de penalty's van Lionel Messi en Raffael stopte City-doelman Joe Hart ook die van Zlatan Ibrahimovic.

Ibrahimovic is er in zijn waarschijnlijk laatste seizoen bij PSG alles aan gelegen om eindelijk eens de Champions League te winnen. Daarvoor moest de ex-Ajacied eerst echter afrekenen met zijn CL-vloek. Tijdens zijn vorige acht kwartfinales stootte hij maar één keer door naar de halve finale. Die druk leek zelfs op de schouders van Zlatan te zwaar te wegen, want in de 24ste minuut schoot hij oog in oog met Hart hoog over. Even daarvoor had Ibrahimovic al een goede kopkans gemist.

Nadat Hart bij de fout van Fernando alsnog het 48ste CL-doelpunt van Ibrahimovic (evenveel als Andriy Shevchenko) had moeten toestaan, vielen er meer gaten in de al vaak verguisde defensie van City. Matuidi verzuimde nog voor rust voor een voorsprong te zorgen met een erbarmelijke voorzet op de geheel vrijstaande Cavani. Na een uur was het toch raak. Hart bracht nog redding op een kopbal van Cavani, maar de rebound was voor de vrijgelaten Adrien Rabiot: 2-1.

Halve finale
De weg naar een goede uitgangspositie voor de return – en dus het uitzicht op de eerste halve finale voor PSG sinds 1994/95 – lag daarmee open, maar City zwijnde. Ibrahimovic raakte met een kopbal de kruising na een uitstekende voorzet van Ángel Di María en Cavani schoot in de nastoot over. Tien minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Fernandinho de bal op wel heel gelukkige wijze binnen frommelde na halfslachtig ingrijpen van Serge Aurier en Thiago Silva.

Met Gregory van der Wiel als vervanger van Aurier – de Ivoriaanse rechtsback deed voor het eerst weer mee sinds zijn verbanning wegens beledigende uitspraken – probeerde PSG nog een derde doelpunt te maken. Dat bleef echter uit, waardoor het na drie uitschakelingen op rij in de kwartfinale nog een hels karwei wordt om nu wel de halve finale te bereiken. Behalve David Luiz mist ook Blaise Matuidi de return door een schorsing. City mag juist hopen op de eerste halvefinaleplaats ooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.