Misdadiger Zlatan, peperdure kauwgom en 'horny' Müller

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Misdadiger Zlatan, peperdure kauwgom en 'horny' Müller

'Hij heeft het goed gedaan in elke wedstrijd die hij voor ons heeft gespeeld. Ik zou graag zien dat hij een basisplaats krijgt'
• Quinton Fortune breekt een lans voor Timothy Fosu-Mensah. De achttienjarige Amsterdammer maakte zondag opnieuw indruk voor Manchester United tegen Everton (1-0) als invaller. 'Hij had als invaller een geweldige impact. Zijn positieve instelling leidde uiteindelijk tot het doelpunt', aldus de Zuid-Afrikaan, die zelf ook de nodige duels voor United speelde als back. (ManUtd.com)

• Met kauwgom smijten is voor 1. FC Köln-manager Jörg Schmadtke (foto midden) een dure grap geworden. De Keulse coach maakte zich zondagavond schuldig aan dat vergrijp uit onvrede over een besluit van scheidsrechter Deniz Aytekin. Hoewel niemand op de bank van 1899 Hoffenheim geraakt werd door de smijtgrage Schmadtke, kon de Duitse bond zijn actie niet waarderen. Schmadtke moet een boete van achtduizend euro betalen wegens onsportief gedrag.

• Het is een bedrag waar Zlatan Ibrahimovic zijn hand niet voor zou omdraaien. Om het geld hoeft de 34-jarige Zweed het allang niet meer te doen. Als het aan zijn zaakwaarnemer Mino Raiola ligt stopt hij echter nog lang niet. 'Als hij met pensioen gaat, zou dat hetzelfde zijn als het stelen van de Mona Lisa. Als hij wil stoppen, zet ik hem in de gevangenis totdat hij van gedachten verandert! Het zou echt een misdaad zijn tegenover de sportieve mensheid. Maar geld is voor hem geen motivatie. Maar als je de beste bent, moet je worden betaald als de beste.' (RMC Sport)

'Er zijn inderdaad contacten geweest met PSG, maar Manchester City was de beste optie in mijn ogen'
• Met de timing van Kevin De Bruyne is helemaal niets mis. Daags voor het Champions Leage-treffen met Paris Saint-Germain vertelde de Belgische middenvelder dat hij ook voor de Franse kampioen had kunnen spelen. 'We hebben wat gepraat, maar uiteindelijk koos ik voor Manchester City. Een keuze waarvan ik nog geen seconde spijt heb gehad. Mijn gezin is gelukkig hier, ik ook. Alles gaat goed.' (Het Laatste Nieuws)

'Kingsley Coman is de echte Kingsley'
• PEC Zwolle-revelatie Kingsley Ehizibue is geboren in München, de stad waar zijn één jaar jongere naamgenoot Kingsley Coman behoorlijk aan de weg timmert in het shirt van Bayern. 'Ik volg hem nu denk ik al twee jaar. Dat is een Kingsley van een heel ander kaliber. Ik volg hem al twee jaar. Daar moet ik nog naar streven.' (FOX Sports)

'We hadden graag een tweede doelpunt gemaakt, maar we gaan met een goed resultaat naar Portugal. Daar zullen we wel horny voor de goal moeten zijn'
• In Engeland hebben ze het nog over de uitspraak van Louis van Gaal, die de spelers van Manchester United in februari opdroeg 'horny' voor de goal te zijn. Thomas Müller (foto boven) brak door onder Van Gaal bij Bayern München en heeft de wijze lessen van zijn leermeester onthouden. De Duitser spoorde zijn ploeggenoten bij Bayern na afloop van het Champions League-duel met Benfica namelijk aan met dezelfde woorden. (FourFourTwo)

• Napoli lijkt het de komende weken zonder topscorer Gonzalo Higuaín te moeten doen. De Argentijn, dit seizoen al goed voor dertig treffers in de Serie A, ging na zijn rode kaart in het verloren duel met Udinese (3-1) over de schreef tegen de scheidsrechter en hangt een schorsing van vier wedstrijden boven het hoofd. De supporters van Napoli steken de publiekslieveling een hart onder de riem door middel van een pizzaboodschap: 'Ik sta bij Higuaín'.

• VfL Wolfsburg en Real Madrid staan woensdagavond tegenover elkaar in de kwartfinale van de Champions League. Wolfsburg-verdediger Dante zette de verhoudingen alvast op scherp door te stellen dat zijn haar beter was dan dat van zijn landgenoot Marcelo, die voor Real Madrid speelt. Marcelo kon er wel om lachen, maar hij moest de centrale verdediger wel teleurstellen: 'Mijn haar is mooier'.

'Mijn ultieme doel is om trainer van Barcelona te worden, daar doe ik niet geheimzinnig over. Ik wil actief blijven in het voetbal en op het veld staan'
Xavi liet Barcelona afgelopen zomer na 24 jaar achter zich om af te bouwen in Qatar. De 36-jarige Spanjaard heeft echter al plannen om na zijn carrière terug te keren in Catalonië. De maestro mikt op een baan als trainer van de club waar hij zijn hele voetballeven actief was. (FourFourTwo)

Gennaro Gattuso kennen we als de opvliegende kuitenbijter van AC Milan. De Italiaan, die in zijn carrière als speler onder meer twee keer de Champions League won en wereldkampioen werd met Italië, is als trainer van Serie C-club Pisa niet bepaald rustiger geworden…

'Het is een echte teamprestatie, dus naast Vardy Vale, zouden we ook Schmeichel Street, Drinkwater Drive en Ranieri Road krijgen'
• Dat Leicester City momenteel de hele voetbalwereld op zijn kop zet met de jacht op het Engelse kampioenschap, laat ook de burgemeester van de Engelse stad niet ongeroerd. Sir Peter Soulsby wil de helden van de plaatselijke FC, als ze de titel pakken, eren door de straatnamen in zijn stad naar ze te vernoemen.

'We zijn ervan op de hoogte dat de uitslag van de wedstrijd wat gemengde reacties heeft opgeroepen, maar we kunnen onze fans verzekeren dat het stemproces eerlijk is verlopen'
• De fans van het Engelse Doncaster Rovers zijn boos op hun club. De nummer 22 van de League One schreef een wedstrijd uit voor de supporters om het nieuwe uitshirt te ontwerpen. Eén van die supporters was Louis Tomlinson, een zanger van de boyband One Direction. En laat nu net zijn ontwerp met ruim 33 procent van de stemmen als winnaar uit de bus zijn gekomen. Tomlinson is apetrots dat het shirt dat hij met zijn opa ontwierp volgend seizoen door hun favoriete club gedragen zal worden, maar heeft zich wel de woede op de hals gehaald van de Doncaster-supporters. Zij moeten er niets van hebben en vermoeden dat de verkiezing niet eerlijk is verlopen. Ze spreken naar verluidt van one-beleid.

John Heitinga hing in februari zijn voetbalschoenen aan de wilgen, maar is deze zomer toch te zien op de Nederlandse televisie. De 32-jarige mandekker gaat met palingzanger Jan Smit een tv-programma maken. In het programma gaat het bijzondere duo op zoek naar een land dat Nederlanders kunnen steunen tijdens het EK 2016. De naam van het programma is nog niet bekend, als de morgen is gekomen volgt ongetwijfeld meer informatie. (Shownieuws)

'Hij kan veel meer dan wij eigenlijk allemaal dachten. Daley is niet de grootste of de snelste, maar hij is heel slim. Sterke of snelle spitsen hebben geen kans tegen hem. Hij is één van de beste centrale verdedigers van de Premier League dit seizoen.'
Chris Smalling is lovend over Daley Blind. De twee vormen vrijwel het hele seizoen al het centrale duo in de defensie van Manchester United. Waar Smalling groot en sterk is, moet Blind het van zijn voetbalintelligentie hebben, zo vertelt Chris (of was het nu Mike) aan The Guardian.

• Een heerlijke goal bij een jeugdwedstrijd van Ajax. B1-spits Martijn Kaars soleert in zijn eentje vanaf de middenlijn door de defensie van de leeftijdsgenoten van Vitesse en scoort.

'Als ik mijn contract met Napoli met een jaar verleng, kunnen ze me volgend seizoen in elk geval nog verhuren aan FC Twente. Maar ik weet niet of Napoli dat wil. Het zullen zware onderhandelingen worden.'
Bruno Uvini heeft het naar zijn zin in Enschede, maar heeft er een hard hoofd in dat zijn werkgever Napoli zijn contract gaat verlengen, zo zegt hij tegen Tubantia. De Braziliaan, die sinds zijn overstap naar de Italiaanse topclub in 2013 slechts twee keer uitkwam voor Napoli, is dit seizoen voor de derde keer verhuurd. Hoewel de 24-jarige Uvini het dit seizoen bij Twente naar behoren doet, lijkt hij niet te hoeven rekenen op een astronomische aanbieding uit Napels.

• De Mexicaanse topploegen Santos Laguna en Club América hielden elkaar lang in evenwicht in de halve finale van de CONCACAF Champions League. Tot Club América in de blessuretijd mocht aanleggen voor een vrije trap. Michael Arroyo leek een verkeerde keuze te maken door de bal ineens op doel te schieten in plaats van voor te geven, maar doelman Agustin Marchesin ging vervolgens dramatisch in de fout. De vreugde bij Arroyo was er niet minder om.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.