Pellegrini vecht voor zijn reputatie in de Champions League

Reacties

Manchester City-manager Manuel Pellegrini erkent dat in de kwartfinale van de Champions League niet alleen het slagen van het seizoen, maar ook zijn eigen reputatie op het spel staat. Over een paar maanden wordt de Chileen immers vervangen door Pep Guardiola.

Pellegrini vecht voor zijn reputatie in de Champions League

City won het toernooi om de League Cup, maar stelt in de Premier League zwaar teleur met de vierde plaats en is al uitgeschakeld in de strijd om de FA Cup. 'Dat maakt de Champions League erg belangrijk voor de club', aldus Pellegrini in een vooruitblik op het uitduel met Paris Saint-Germain van woensdag.

Pellegrini gaf toe dat het bereiken van de halve finale ook voor hemzelf van groot belang is. Na de landstitel in 2014, de tweede plaats in 2015 en de huidige vierde plek dreigt zijn verblijf bij City immers in een teleurstelling te eindigen. 'Het is voor mij belangrijk, maar voor mijn spelers ook. Zij willen eindelijk eens doordringen tot de halve finale', zei hij.

Guardiola
De manager reageerde kortaf op vragen over Guardiola, maar erkende dat de bekendmaking van zijn komst van invloed is geweest op de prestaties en zijn eigen gemoedstoestand. 'Je gaat op een andere manier werken als je weet dat je vervangen wordt. We hebben de afgelopen weken een paar thuiswedstrijden verloren die we niet hadden mogen verliezen. Daardoor is de titel uit beeld en daarom is de Champions League nu extra belangrijk', sprak hij.

City kan tegen PSG weer beschikken over doelman Joe Hart, die het uitduel met Bournemouth (0-4) van zaterdag miste vanwege een blessure. Yaya Touré (knie), Fernando (lies), Vincent Kompany (kuit) en Fabian Delph (enkel) ontbreken wel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.