Cillessen traint op penalty's, Immers treitert collega's

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cillessen traint op penalty's, Immers treitert collega's

'We hebben geoefend op penalty's, van de negentien gingen er drie of vier mis. Jasper heeft er volgens mij twee gestopt.'
• Ajax-trainer Frank de Boer is op alles voorbereid voor de Europa League-return met Dnjepr. Ook op het nemen van strafschoppen is geoefend, al lijkt het in dat geval belangrijker hoe doelman Jasper Cillessen presteert. De Oranje-international keerde nog nooit een penalty in een officiële wedstrijd. Wellicht dat De Boer Diederik Boer brengt tijdens de slotfase van de verlenging... Tijdens het WK 2014 deed Van Gaal hetzelfde door Cillessen te vervangen voor Tim Krul. Met succes, want Oranje bereikte ten koste van Costa Rica de halve finale.

'Willen jullie later net zo goed worden als Lex Immers?'
Lex Immers neemt Jean-Paul Boëtius en Terence Kongolo in de maling. Daarbij krijgt de middenvelder van Feyenoord hulp van de twaalfjarige Justin.

• Wat een heerlijke goal! Van liefst 45 meter lift Al Sadd-speler Abdelkarim Hasan de bal over Lokomotiv Tashkent-doelman Mamur Ikramov.

• Bah! De nood is kennelijk hoog bij Sevilla-spits Carlos Bacca. Gelukkig helpt Fernando Navarro zijn wildplassende collega.

• Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De eeuwige discussie wie van de tweede beste is zal voorlopig nog wel voortduren. Een twitteraar stelde op het account van Adidas, de schoenensponsor van Messi, dat Ronaldo de beste is. Het Duitse sportmerk reageerde als volgt.

'Messi zit op het niveau van Pelé, Diego Maradona en Johan Cruijff en wat Ronaldo dwarszit, is dat hij alleen maar wordt vergeleken met Messi'
Hristo Stoichkov doet ook een duit in het zakje. Hij is niet bepaald onder de indruk van Cristiano Ronaldo. Volgens de voormalige sterspeler van Barcelona is Ronaldo niet van hetzelfde kaliber als Messi. (Sportium)

• Tijdens de verloren strafschoppenserie tegen Atlético Madrid baarde Hakan Calhanoglu opzien met een wel heel matig ingeschoten strafschop, maar gelukkig voor de spelmaker van Bayer Leverkusen was het niet de slechtste van de dag. Romário Baldé deed het nog nét even iets slechter...

'Ik zie hem als de toekomstige Patrick Vieira van Ajax'
• Fons Groenendijk werkte als trainer van Jong Ajax samen met Riechedly Bazoer (foto boven), die volgens hem een grote toekomst tegemoet gaat. 'Hij staat hoog op zijn benen, heeft een mooie stijl van voetballen en is een echte atleet. Dit soort spelers heb je steeds meer nodig. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog sterker zal worden en de top bereikt.' (De Telegraaf)

'Het voelde als zwemmen met natte kleren'
• Zijn tijd bij Chelsea wil Fernando Torres snel vergeten. De spits van Atlético Madrid slaagde er bij de Londense club er maar niet in de hooggespannen verwachtingen waar te maken. 'Ik probeerde het wel, en zocht naar kansen, maar soms gaat het nu eenmaal niet zoals gehoopt. Dat kan weken, of zelfs jaren duren.' (El País)

• Tijdens een training van Barcelona had Neymar duidelijk nog een appeltje te schillen met Luis Suarez, het duo kreeg het onlangs op de training met elkaar aan de stok. De Uruguayaan moet nu flink incasseren...

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.