Cillessen: 'Nog lang niet in de buurt van Van der Sar'

Reacties

Zijn idolen waren vroeger Oliver Kahn en Edwin van der Sar, maar zeker ook met die laatste wil Jasper Cillessen zich nog allerminst vergelijken. Al vindt de doelman van Ajax en Oranje het een eer dat dit nu al gebeurt.

Cillessen: 'Nog lang niet in de buurt van Van der Sar'

'Ik hoor dat ook geregeld', zegt Cillessen deze week in een uitgebreid interview met Voetbal International. 'Maar dan moet ik lachen. Kom op, we hebben het over Van der Sar. Jarenlang de beste keeper ter wereld, met zoveel interlands en prijzen achter zijn naam. Ik vind het een eer, maar ik moet nog heel veel bereiken om een beetje in zijn buurt te komen.'

Letterlijk genomen gebeurt dat nu natuurlijk al, want Van der Sar is marketingdirecteur bij Ajax. Cillessen: 'In het begin was dat best vreemd. Van der Sar is mijn jeugdheld, ik keek tegen hem op. Opeens stond ik met 'm te praten, dan gaat zoiets wel door je heen. Inmiddels is het wat normaler geworden. Oliver Kahn (voormalig Duits international en jarenlang doelman bij Bayern München, red.) was ook mijn voorbeeld. Een totaal ander type, maar die uitstraling... Echt een beest in het doel.

Cillessen heeft meer de nuchterheid van Van der Sar. 'Mijn ouders zijn altijd realistisch geweest. Zo hebben ze me ook opgevoed. Ik hoorde het als ik iets fout deed, niet steeds weer als ik iets goed had gedaan. En ik werd al helemaal niet opgehemeld.'

Lees het volledige interview met Jasper Cillessen, waarin hij ook praat over Oranje en de problemen van zijn oude club NEC, deze week in Voetbal International.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.