Ciftçi opnieuw in opspraak na vermeend bijten

Reacties

Dundee United-aanvaller Nadir Ciftçi (23) ontkent dat hij in het duel met Dundee FC Jim McAlister heeft gebeten. De voormalige aanvaller van NAC, Kayserispor (Tur), Portsmouth (Eng) en de jeugd van ADO Den Haag kan daarbij niet bogen op een brandschoon verleden.

Ciftçi opnieuw in opspraak na vermeend bijten

Ciftçi was niet alleen vanwege zijn aandeel van twee goals in de 3-0 zege van Dundee United veelbesproken. De Schotse voetbalbond is inmiddels een onderzoek gestart omdat McAlister beweert gebeten te zijn door de Turkse Nederlander.

Zijn werkgever steunt Ciftçi vooralsnog volledig, zo laat de club in een statement weten. 'We hebben vandaag naar aanleiding van deze ernstige beschuldigingen navraag gedaan. De speler is zowel verrast als ontdaan door de aantijgingen en voor de club is het helder dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan dergelijk ontoelaatbaar gedrag. Sterker nog, we willen Nadir prijzen voor zijn reactie op de zowel fysieke als verbale provocaties.'

Toch is uit de kaartenverzameling van Ciftçi dit seizoen een andere conclusie te trekken. De aanvaller verzamelde in 42 officiële duels behalve zestien goals ook dertien gele kaarten, waarvan twee in één en dezelfde wedstrijd. In het verleden raakte hij bij NAC al eens betrokken bij een incident op de training met Tim Gilissen en in zijn eerste jaar in Schotland werd hij beschuldigd van het bij de keel grijpen van een assistent-scheidsrechter. Voor dat laatste vergrijp werd hij vrijgesproken. Of dat nu ook het geval zal zijn, moet nog blijken.

Temperamentvol
Dundee United-coach Jacky McNamara reageerde in maart al eens op de beschuldigingen waarmee Ciftçi in het verleden te maken kreeg. 'Er zit een dunne lijn tussen temperamentvol en geniaal. Kijk bijvoorbeeld naar Zinedine Zidane en Eric Cantona', aldus McNamara. 'Zij zijn in het verleden allebei een keer volledig over de schreef gegaan', verwijst hij naar de rode kaart in de WK-finale voor Zidane in 2006 en het incident waarbij diens landgenoot Cantona in 1995 een toeschouwer schopte. 'Nadir heeft zoiets - gelukkig - nog nooit gedaan. Hij moet wel zorgen dat hij zijn passie en agressie op de juiste manier gebruikt. Als hem dat lukt en alles klopt, dan is hij wat mij betreft de beste speler van Schotland.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.