Chili na bliksemstart en lange regenpauze naar Copa-finale

Reacties

Net als vorig jaar gaat de finale om de Copa América tussen Argentinië en Chili. De titelverdediger plaatste zich zojuist voor de eindstrijd tegen de Argentijnen door in de halve finale na een lange regenpauze met 2-0 te winnen van Colombia.

Chili na bliksemstart en lange regenpauze naar Copa-finale

Chili had in de kwartfinale nog met 7-0 over Mexico heen gewalst en liet er ook in Chicago geen gras over groeien. Ondanks het ontbreken van middenvelders Arturo Vidal en Marcelo Díaz door blessures, had de ploeg van coach Juan Antonio Pizzi al na een kwartier een marge van twee doelpunten.

Colombia mocht dat zichzelf aanrekenen, want de openingstreffer van Charles Aranguíz ontstond na een onbegrijpelijke actie van Juan Cuadrado. De vleugelspeler van Juventus kopte een voorzet van José Fuenzilada terug de doelmond in, waarna Aranguíz van enkele meters binnenschoot.

Vier minuten na de openingstreffer sloeg Chili nogmaals toe. Na een uittrap van doelman Claudio Bravo was Alexis Sánchez PSV-verdediger Santiago Arias te vlug af en schoot tegen de paal. De rebound was een prooi voor Fuenzilada, die de bal voor open doel kon binnentikken.

De inhaalrace van Colombia kwam daarna nooit echt van de grond. Eerst moesten de spelers door noodweer na het rustsignaal twee uur in de kleedkamers blijven. Eenmaal terug op het doorweekte veld kreeg Carlos Sánchez in de 57ste minuut zijn tweede gele kaart. Met een man meer bleef Chili overeind.

Dat de titelverdediger zich plaatste voor de finale van de eeuweditie van het Zuid-Amerikaans kampioenschap, biedt Argentinië komende zondag kans op revanche. Vorig jaar verloren Lionel Messi en consorten na penalty's van Chili, nadat het in 2014 in de WK-finale tegen Duitsland ook al was misgegaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.