Chili vernedert Mexico op weg naar halve finale Copa

Chili heeft zich geplaatst voor de halve finale van de jubileumeditie van de Copa América door in de kwartfinale te winnen van Mexico. Mede dankzij vier goals van Eduardo Vargas werd het liefst 7-0 in de Verenigde Staten.

Halverwege viel de schade voor Mexico nog enigszins mee. Al hadden PSV'ers Andrés Guardado en Héctor Moreno niet kunnen voorkomen dat Chili na 45 minuten over een 2-0 voorsprong beschikte. De goals van Edson Puch en Vargas bleken achteraf pas het begin van het doelpuntenfestijn, want na rust denderde de winnaar van de vorige editie van de Copa América over Mexico heen.

Vargas groeide net als in de laatste groepswedstrijd tegen Panama (4-2) uit tot de grote man aan Chileense zijde. Tegen Panama scoorde hij twee keer, nu maakte hij er drie in een helft. Sterspeler Alexis Sánchez deelde kort na rust ook in de feestvreugde door op aangeven van Arturo Vidal voor de 3-0 te tekenen met een knal van dichtbij. Vargas liet de score vervolgens hoogstpersoonlijk oplopen tot 6-0, waarna Puch met zijn tweede goal van de wedstrijd voor het slotakkoord zorgde.

In de halve finale wacht voor Chili een confrontatie met Colombia, dat een dag eerder na strafschoppen van Peru won.