Amerika naar laatste vier in strijd om Copa América

Reacties

Amerika heeft zich in eigen land geplaatst voor de halve finale van de strijd om de Copa América. Ecuador werd in de kwartfinale met 2-1 verslagen.

Amerika naar laatste vier in strijd om Copa América

Clint Demspey zette de organisator van het toernooi, dat in het teken staat van het honderdjarig bestaan van de strijd om de Copa América, na 22 minuten op voorsprong. Op aangeven van Jermaine Jones kopte hij raak.

Na ruim een uur werd het 2-0 voor de Verenigde Staten. Gyasi Zardes kon vanaf een meter binnentikken na voorbereidend werk van Dempsey. Op dat moment stonden beide ploegen al met tien man omdat bij een opstootje Jones direct rood en Antonio Valencia zijn tweede gele kaart had gekregen.

In de slotfase maakte Michail Antonio Arroyo met een droge knal vanaf achttien meter nog wel de 2-1, maar verder kwam Ecuador niet meer. In de slotfase werd ook bondscoach Gustavo Quinteros nog weggestuurd. Door de zege mag de ploeg van keuzeheer Jürgen Klinsmann nog altijd hopen op de eindzege in eigen land. In de halve finale treft de ploeg van de Duitse coach favoriet Argentinië of Venezuela.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.