Goal Dempsey genoeg voor VS om Colombia te passeren

Reacties

Amerika heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa América. Een goal van Clint Dempsey was genoeg voor een zege op Paraguay. Costa Rica versloeg Colombia.

Goal Dempsey genoeg voor VS om Colombia te passeren

Verenigde Staten - Paraguay 1-0
In Groep A begon de Verenigde Staten aan het laatste duel met een achterstand van drie punten op Colombia. Team USA eindigde uiteindelijk als groepswinnaar omdat de door de goal van Demspey verkregen voorsprong vastgehouden werd met tien man. Vlak na rust kreeg DeAndre Yedlin in een kort tijdbestek twee gele kaarten, maar ook met een man meer kon Paraguay niet meer langszij komen. Bij de verliezende ploeg stond Celso Ortiz, die onlangs vertrok bij AZ, in de basis.

Colombia - Costa Rica 2-3
Colombia begon aan het duel in de wetenschap dat door de eerste twee zeges op de Verenigde Staten en Paraguay plaatsing voor de volgende ronde al een feit was. Bondscoach José Pekerman kwam daarom met een B-elftal op de proppen.

Dat betekende allerminst dat er een saai duel volgde, want al na zes minuten was er twee keer gescoord. Johan Venegas opende het bal namens Costa Rica en Frank Fabra trok de stand gelijk.

Door een eigen goal van diezelfde Fabra kwam Costa Rica weer aan de leiding, waarna Celso Borges na rust de marge naar twee vergrootte. Colombia kwam vervolgens niet verder dan de aansluitingstreffer van Marlos Moreno en eindigt net als Amerika met zes punten. De zege kan mogelijk nadelige gevolgen hebben, want door de tweede plek dreigt een confrontatie met Brazilië in de volgende ronde.

Costa Rica is ondanks de zege uitgeschakeld en dat geldt ook voor Paruguay, dat vorig jaar nog halvefinalist was. Santiago Arias (PSV) zat de gehele wedstrijd op de bank bij Colombia.

STAND GROEP A
1. Verenigde Staten 3-6 (5-2)
2. Colombia 3-6 (6-4)
3. Costa Rica 3-4 (3-6)
4. Paraguay 3-1 (1-3)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.