Toss bij Copa América gaat mis, Harnik vergeet paspoort

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Toss bij Copa América gaat mis, Harnik vergeet paspoort

• De toss bij Colombia - Paraguay in het toernooi om de Copa América ging niet helemaal goed...

• Een slordigheid van Martin Harník heeft ervoor gezorgd dat het Oostenrijkse nationale elftal met enige vertraging richting het EK in Frankrijk afreisde. De aanvaller, die afgelopen seizoen met VfB Stuttgart degradadeerde naar de Tweede Bundesliga, was zijn reisdocumenten vergeten, waardoor het vliegtuig 25 minuten later dan gepland vertrok uit Wenen. Dankzij de piloot kwamen de Oostenrijkers toch op tijd aan voor het eerste EK sinds 2008.

• De Engelse doelman Joe Hart liet op een training van het nationale elftal zien over een uitstekende techniek te beschikken. Kijk zelf maar!

Alfred Finnbogason wil graag dat IJsland door iedereen wordt aangemoedigd tijdens het EK. De spits met een SC Heerenveen-verleden maakte een helikoptervlucht boven het eiland om te laten zien hoe mooi het is vanuit de lucht.

• De Ramadan begon afgelopen maandag en duurt tot 5 juli. De vastenperiode voor moslims is een probleem voor de spelers die binnenkort op het EK-actief zijn. Arsenal-speler Mesut Özil gaf onlangs aan niet te gaan vasten, omdat de Ramadan niet te combineren is met het EK. Ook zijn islamitische teamgenoten bij de Duitse nationale ploeg, Emre Can en Shkodran Mustafi, doen niet mee.

• Oranje-spits Vivianne Miedema liet tegen Zuid-Afrika met twee treffers maar weer eens zien een neusje voor de goal te hebben...

• Het Nederlands elftal ontbreekt op het EK in Frankrijk dat vrijdag begint, maar toch zullen er Oranje-fans naar het land afreizen. De Heeren Van Oranje, een supportersvereniging van het Nederlands elftal, gaat per oranje bus naar Frankrijk en bezoekt daar de wedstrijden Albanië - Zwitserland, Duitsland - Oekraïne en Ierland - Zweden. 'Met onze oranje bus voor de Eiffeltoren staan en over de Champs-Élysées rijden! Dat laten we ons niet ontnemen', aldus de supportersvereniging.

'Dit is de meest spannende ploeg sinds 1966. Talenten als Dele Alli zijn ingestroomd en dat is erg verfrissend. Hij speelt vriendschappelijke wedstrijden alsof het WK-finales zijn.'
• De Engelse voetballegende Geoff Hurst, de enige speler die ooit drie keer scoorde in een WK-finale ('66), kijkt enorm uit naar het EK in Frankrijk en naar de prestaties van Engeland in het bijzonder. Hurst denkt dat de ploeg van bondscoach Roy Hodgson hoge ogen kan gooien.

M'Baye Niang is op vakantie en de spits van AC Milan is niet vies van een beetje risico. Een duikplank is immers voor watjes, vindt Niang. Hij heeft iets veel spannenders ontdekt.

• Verspreid over de hele wereld verschijnen meer en meer Cruyff Courts. In New York gebeurt dat nu op een wel heel bijzondere locatie!

• 'Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP.' Iedereen kan het beroemde commentaar van Jack van Gelder inmiddels dromen. Dit gebeurde tijdens het WK '98 in Frankrijk, maar in Argentinië kunnen de commentators er ook wat van. Ángel Di María scoorde in het toernooi om de Copa América tegen Chili en toen gebeurde dit:

Cristiano Ronaldo heeft op Twitter een fraaie foto gepost van de spelers van de Portugese selectie. Bescheiden als de Real Madrid-ster altijd is, heeft hij voor zichzelf maar een plekje in het midden ingeruimd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.