Ortiz verlaat AZ voor Mexicaans avontuur

Reacties

Celso Ortiz vervolgt zijn loopbaan in Mexico bij CF Monterrey. AZ vangt een transfersom voor de controlerende middenvelder uit Paraguay.

Ortiz verlaat AZ voor Mexicaans avontuur

De 27-jarige Ortiz tekent een meerjarig contract bij zijn nieuwe club, maar is nu met zijn land nog actief in de strijd om de Copa América. Met slechts zes basisplaatsen was zijn rol in Alkmaar afgelopen seizoen nog marginaal, na daarvoor twee jaar een vaste waarde te zijn geweest. Ortiz had bij AZ nog een verbintenis tot medio 2017.

Een vervanger voor Ortiz komt er niet in Alkmaar. 'We hebben daar in januari al op geanticipeerd door Stijn Wuytens te halen. Hij heeft de laatste maanden als verdediger gespeeld, maar schuift volgend seizoen door naar het middenveld', liet directeur voetbalzaken Max Huiberts eerder al weten aan Voetbal International over de transfer die al een tijdje in de lucht hing.

Ortiz was na Bram van Polen (PEC Zwolle) en Mark van der Maarel (FC Utrecht) de Eredivisie-speler die het langst onafgebroken voor de hoofdmacht van zijn club speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.